11.7.2015

Rykäsy Oittaalla

Tänään oli osaltani kauden toinen tristartti, tällä kertaa aina yhtä maukas sprinttimatka HeltriCupin Oittaan rykäsyn merkeissä. Reitti oli uusi, joten ennätysaikoja oli luvassa!!!

Perinteisesti tuli taas pelattua aikaa startin alla ja alkuverrat jäivät turhan lyhyiksi. Milloinkohan sitä oppisi?
Oittaalla oli aika reipas tuuli ja järvessä napakkaa aaltoa. Vaatimattomat (avovesi)uintimäärät kostautuivat, sillä pakka alkoi melkoisen nopeasti hajota vastatuuleen puskettaessa. Vähän aikaa jo mietin koko homman mielekkyyttä, mutta onneksi tuli kuitenkin jatkettua. Kääntöpaikan jälkeinen paluumatka menikin sitten mukavasti myötätuulessa surffaillessa.
Tsemppasin vähän vaihdossa mm. sukkia en alkanut nyt pukemaan näin lyhkäiselle matkalle. Ja sitten syömähammaslajin pariin...
Pyörä on viimeaikoina kulkenut aika hyvää vauhtia mm. keskiviikkona ajoin all-time-highest watit FTP testissä. Turhaa ei siis kannattanut alkaa ujostelemaan. Suoraan ohituskaistalle ja ohitin varmaan parikyt kilpailijaa ekalla vitosella. Oittaan reitti on vähän hankala, alkuun mäkeä, kurvia ja ERITTÄIN rupuista asvalttia joten ajorytmiin on vaikea päästä. Tangossa ollut Garmin Edge 500 ei myöskään jostakin syystä halunnut tänään näyttää watteja, joten miltei luomuna tuli pääosin vedettyä. Välillä kyllä pikkuisen kurkkasin watteja ranteessa olleesta FR920xt mittarista. Hyvää kulkua kuitenkin ilman ongelmia, mitä nyt kerran jouduin tekemään täysjarrutuksen kun yksi mulkvisti vastaan tullut autoilija päästi vajaa parikyt metriä edellä ajaneen atleetin jatkamaan matkaa, mutta päätti sitten kurvata suoraan eteeni.
Juoksuun vähän epävarmoissa tunnelmissa, sillä en ollut juossut Kiskon varttimatkan jälkeen kertaakaan kipeän kantapään takia. Ekalla kilsalla vasen kankku ja alaselkä olivat aika tiukkana, mutta alkoivat siitä hiljakseen avautumaan ja vauhti paranemaan. Reitti oli mukava edestakas tyyppinen, korkeuseroja ja hiekkapintaista alustaa.  Vauhti kesti loppuun saakka ja sain vielä parit ohituksetkin tehtyä. Uinnin jälkeen ei siis tullut ketään ohitse.
Loppuaika 1:16:11 ja pikkuisen reilu minuutti oman sarjan kärkeen. Kun vaan saisi sen uinnin taas joskus haltuun....
Kokonaistulokset

Ei kommentteja: