12.8.2015

SM varttimatka Kuopiossa


Kävin viikonloppuna kisaamassa Kuopio Triathlonin SM-varttimatkalla. Edellisen kerran olen ollut Kuopiossa mukana 2012. Kuvassa agegruuppereiden transitioaluetta ennen kisaa. Vein pyörän paikoilleen jo hyvissä ajoin ennen puoltapäivää. Kuten kuvastakin näkyy keli oli mainio.

Kauden aikaisemmista bloggauksista on saattanut saada jo vihiä, että tällä hetkellä luotto uintiini ei ole ihan tapissaan. Päätin siis lähteä Kiskon tapaan vähän normaalia taaempaa ja käpötellä rauhassa järveen... antaa hätäisten mennä ja otin rauhassa oman mestani porukan ulkolaidalta. Pääsin hyvin rentoon uintiin ja kääntöpoijujen lisäksi ei juurikaan tullut kontaktia toisiin uimareihin. Toiselle kierrokselle lähtiessä piti hieman tsempata että pääsi edes hieman venyttämään mukavuusaluetta. Kisaamassahan tässä ollaan. Kauden aikaisempien uintien tapaan ekan kilsan jaksaa, mutta sen jälkeen alkoi paketti vähän hajoamaan ja vaati tsemppausta kunnialla rantaan pääsemiseksi.
Järvestä rampille ja siltaa pitkin transitioalueelle märkäpukua samalla riisuen. Pari  seura/treenikaveria lähituntumassa... hidasta toimintaa ja jään (taas) hieman jälkeen. Pitää ihan oikeasti alkaa treenaamaan myös varusteiden vaihtoa, varsinkin T1 on minulla aina surkea.

Kuopion pyöräreitti on osaksi korttelirallityyppisenä hyvin erilainen kuin kauden muissa koitoksissa. Mäkeä, kurveja, kiihdytyksiä... Uinnin jälkeen on vaikea saada tasattua sykettä ja päästä hyvään ajorytmiin. Meno tuntui hieman tahmealta, mutta tehot pysyivät korkealla n 230W lukemissa ja ajoin koko ajan jengiä kiinni mukaan luettuna pari vaihdossa karannutta seurakaveria. Reitti tiukkoine kurveineen ja mäkineen tuo kilpailijoita välillä väkisinkin peesirajojen sisälle, mutta ajo oli mielestäni kuitenkin siistin näköistä, eikä mitään härskejä junia näkynyt. Viimeisellä kierroksella tasasin pikkuisen vauhtia ja säästelin hitusen juoksuosuudelle. Pyörä 1:06:45 (omassa mittarissa) avg speed 35,6km/h, avg power 215W, normalized power 234W.

Kuva: Hanna Heikkilä
T2 meni taas sutjakkaammin ja sitten juoksuun. Juoksukunto oli suuri mysteeri, sillä en ollut juossut kertaakaan sitten heinäkuun alun Oittaan Rykäsyn. Samanlaista vahvaa etenemistä kuin keväällä ei enää löytynyt jaloista, mutta vähän turhan reippaasti startanneen ensimmäisen kilsan jälkeen pystyin kuitenkin pitämään hyvää n 4:15min/km vauhtia.
Ekalla kilsalla naapurin Toffe nousi rinnalleni ja jatkoi kohta matkaa höyhenenkevyellä askelluksellaan, ei ollut mitään saumaa siihen vauhtiin. Väinölänniemen tuttua juoksumaastoa oli vähän tuunattu tähän kisaan levittämällä reitille pehmeää hiekkaa. Vähän kuin olisi biitsillä juossut, ei ihan minun juttuni. Tosin reitillä olleet kivet ja puunjuuret olisivat saattaneet olla kisavauhdissa turhan vaarallisia. Muuten juoksu olikin sitten perusraastoa lukuunottamatta parilla viimeisellä kilsalla orastavaa krampin tunnetta pohkeessa. Sijoituksesta minulla ei ollut matkalla mitään hajuakaan, mutta huolehdin lopussa siitä että kukaan ei ainakaan enää tullut takaa ohitse. Maaliin ajassa 2:21:48 ja sijoitus omassa ikäsarjassa 4. Podium paikka jäi tosin (vielä) melko kauaksi. Lopputulokset.

Kaikenkaikkiaan sain hyvin ulosmitattua päivän kunnon ja trikaudesta 2015 jäi hyvä maku suuhun vaikkakin kisastartteja ei tullut montakaan. Vielä kun olisi päässyt puolimatkalle raastamaan. Hienoa kuitenkin huomata että pienemmillä treenimäärillä ja ei kovin organisoidulla työmatkatempopohjaisella treenillä voi saada tehtyä hyviäkin suorituksia. Ensi kaudelle täytyy pistää edes vähän enemmän paukkuja uintiin ja nuo vaihdot kuntoon....

1 kommentti:

AinoNurminen kirjoitti...

Hei!


Minun nimeni on Aino ja olen freelancer Promo logic:lla, nettimedia toimistolla. Olisimme kiinnostuneita lisäämään 2-3 lausetta ja linkin teidän sivullenne sovittuun hintaan vuodeksi.

Olkaa hyvä ja ilmoittakaa jos tämä kuullostaa kiinnostavalta ja annan lisätietoja. Jos omistatte myös muita sivuja, olkaa hyvä ja liittäkää niiden URL osoitteet jotta voin käydä myös ne läpi mahdollista sopimusta varten.

Kiitos ja pikaisiin kuulemiin!

Ystävällisin terveisin

Aino Nurminen
nurmien.aino@gmail.com