28.6.2015

Teknisiä haasteita Kiskossa

Lauantaina kisattiin taas Kiskossa "Suomen paras trikilpailu".
Trikauden avauskilpailuni kun oli kyseessä ja lähinnä uintiharjoittelu sen verran heikkoa (=itseluottamus ei kovin korkealla..), oli päivän strategiana "kaikessa rauhassa järveen ja siitä sitten kirimään jos siltä tuntuu". Uinti lähtikin mukavan rennosti, OK vauhdilla liikenteeseen ja sain hiljakseen hinattua porukkaa kiinni. Noin tonnin paikkeilla alkoi jo väsy painamaan, mutta loppu tuli kuitenkin ihan hyvin vaikka jengiä oli aika sumpussa rannan lähestyessä ja oman linjan pitäminen vaikeaa. Uinti 25:46.

Transitiossa yritin vähän tsempata, viimeksi kun vaihtoaikani täällä oli jokseenkin masentavan hidas muutamiin treenikavereihin verrattuna.
Sitten pyörään. Eka mäki ohituskaistalla, mutta tehot kontrollissa. Ekassa alamäessä odotti sitten ylläri... heitin isompaa tuumaa sisään kun kammet yllättäen lukittuivat paikoilleen. WTF? Ketju jotenkin solmussa. Laskin mäen alas ja pysähdyin bussipysäkille huoltotoimiin. Ketju oli jumissa takana pienimmän rattaan ja haarukan välissä. Pienet ähräykset ja taas matkaan. Pääsin n 10m ylämäkeä eteenpäin kun tälläkertaa etuvaihtaja heitti ketjun pienen etulimpun ja keskiön väliin. WTF2.
Sitten taas liikenteeseen ja ohituskaistalle. Taisin ohittaa joku 50+ kilpailijaa ekan kympin aikana. Ei paljoa kiinnostanut katsella watteja vaan annoin hanaa.... Huomasin että vaihtajan säädöt ei ole ihan 100% ja ketju jumittuikin vielä kerran samalla lailla pienimmällä takarattaalla, nyt en onneksi joutunut kuitenkaan pysähtymään. Tämän jälkeen en uskaltanut enää ajaa ollenkaan 12 piikkisellä, joten alamäissä sai spinnata aika reilulla kadenssilla. Pyörä 1:09:23, joka ongelmista huolimatta oli 1,5min nopeampi kuin edeltävänä vuonna. Työmatkatempo tuottaa tulosta?

Juoksu käynnistyi todella raskaan tuntuisesti. Ekalla kilsalla mietin juoksukunnon kadonneen kokonaan viime aikojen vähäisen juoksutreenin myötä. Onneksi aloin kuitenkin hiljakseen päästä kiinni ryhmistä ja vauhti nousi tavoitelukemiin (n. 4:15min/km). Toisella kierroksella joutui kuitenkin kaivamaan todella syvältä, jotta paketti pysyi kasassa. Tsemppiä onneksi tuli seurakavereilta ja kun sai jatkuvasti juostua porukkaa kiinni. Elättelin loppuvaiheissa lieviä toiveita 2:20 alituksesta, mutta ne viimeiset 2 kilometriä olivat kuitenkin liian pitkiä (jos niitä tekn ongelmia ei olisi ollut...). Loppualamäessä oli vielä hyvä raasto päällä kun sain pari tyyppiä kiinni ja ohitettuakin, toisen näistä aivan viimeisellä metrillä. Juoksu 42:10.
Koko show siis 2:20:54, johon täytyy olla tyytyväinen näillä treenimäärillä ja metodeilla ;-). Lopputulokset.
Nyt täytyy vähän miettiä miten kausi jatkuu tästä eteenpäin.

Ei kommentteja: