21.6.2015

Juhannustaikoja

Kisakausi lähestyy uhkaavasti ja paniikinomaisin tuntein pitäisi vielä yrittää saada jotain järkeviä treenejä läjään ennen kuin on liian myöhäistä.

Alustava suunnitelma juhannukselle oli avata avovesiuintikausi, tehdä yhdistelmäharjoitus (uinti 1500-pyörä 3x10km nousevilla tehoilla + lyhyt juoksu ja viimeisenä PK ajelut.
Keliennusteet olivat surkeat ja perjantain uinnilla totesin Kuusijärven veden olevan niin tajunnanräjäyttävän kylmää ettei yhdistelmän tekeminen ollut järkevää. Kipeän kantapään takia jätin myös juoksut väliin. Piti siis miettiä koko paletti uusiksi. Näin se lopulta toteutui.


To Traineri 90min sis. 5x1:00high cad(1:00)+2x(3x(5:00+3:00low cad))
Vettä tuli sen verran railakkaaasti, että pyöräkellari ja traineri kutsuivat. Päätin ajaa "Kisko speciaalin". Alkuun 5x minuutin vedot korkealla kadenssilla (>110) hermotusta aktivoimaan ja pyöritystekniikkaa kehittämään. Teholla ei väliä. Päälle ajoin 5min vähän reilua kisavauhtia/Z3 (tempo), jonka päälle 3min matalalla kadenssilla (70-80) ylämäkeä simuloimaan. 2x24min siis 5min palautuksella.

Pe Avovesiuinti 1300m/25min
Heti aamusta Kuusijärvelle avovesiuintikautta avaamaan. Coach Terämaalla oli viimeistelyt viikonlopun puolikaan kisaa varten. Kaksi uintilakkia päähän. Ekoilla metreillä meinasi tajunta räjähtää, sen verran kivasti kylmä vesi helli otsalohkoa. 25min totuttelua ja jalat sen verran kohmeessa, ettei ihan heti olisi mitään järkeä lähteä yhdistelmää tekemään. Hyvä kuitenkin että avovesiuintikausi tuli avattua ja muistaa taas miltä märkäpuku (ja kylmä vesi) tuntuu.

Iltapäivästä oli mielessä vielä ajaa noin tunti kevyttä cyclolla puistossa, mutta eipä tullut ajeltua. Sen sijaan reilun puolentoistatunnin vaunukävelyt vauveleiden kanssa.

La Traineri 77min sis. 5x0:30(0:40pal)+5x6:00(5:00pal)
Vettä tuli taas, joten trainerille. Freesi olo, joten järkevintä oli ajaa kovempia vetoja hapenoton rassaamiseksi. Alkuun taas korkean kadenssin vetoja. Tällä kertaa ajoin 5x30sek 40sek palautuksilla. Varsinainen sarja oli sitten 5x6min vedot 5min palautuksilla. Vedot nousujohteisesti FTP tasolta, viimeisen n 115%FTP. Tehoalueina siis korostui Z4 kynnys ja Z5 Vo2max ja alempaa palautuksen osalta Z1 (active recovery) ja Z2 (endurance).Su Tiestöllä 87km/2:50
Keli hyvä, joten vihdoinkin ulkoilemaan. Oltiin menossa Kuusiksen suunnalle grillailemaan, joten ajoin sinne pyörällä vähän kierrellen Sibbon kautta. Päivän ohjelmana oli ilmoista nauttimisen lisäksi edellisenä päivänä vähiin jääneen Z2 ja Z3 (tempo) alueen kurmootus. Työpätkiksi muodostui 4x20min vedot tempovauhdeilla (noin 200W). Hyvä setti ja ehkäpä alkukesän parasta kulkua.

(Jos Su olisi vielä satanut, olisin ajanut trainerilla vajaa parituntisen. Todnäk 3x20min Z2/Z3/sweet spot tehoilla. Onneksi ei tarvinnut!)

Ei kommentteja: