13.8.2018

Turku rock city


Viikonloppuna oli kauden päätös ja A-kisa Turussa. Kesän tyylin mukaisesti kisapäivälle oli ennustettu reipasta vesisadetta ja kosteissa tunnelmissa tulikin aamulla viriteltyä pyörä ja kisavermeet transitioalueelle.

Pienet verrat ja sitten vaan rannalle jonoon odottelemaan. Aamun sadekin oli sopivasti loppunut. Uinti oli rollingstarttina ja asettauduin noin 35min tavoiteajan paikkeille. Rivi edessäni näkyi aikas kovia atleetteja mm. Jens Dahlman, Mikko Laine, Aku Oja ja vielä yyber swimmer Juuso Manninenkin tuli letkaan mukaan. Sitten vaan pommilla Aurajokeen ja kauhomaan. Aloitin rennosti ja uinti tuntui heti mukavalta lämpöisessä vedessä, sen kun vaan paukutti menemään. Ajattelin jo matkan varrella, että tämä on todnäk paras kisauintini pariin vuoteen. Loppusuoralla Suomen Joutsenen kyljessä Garmin piippasi jo kahden kilsan merkiksi..whadda hell.. nyt on reilusti ylipitkä uinti. Rantautuessani järkytyin hitaasta ajasta 37min ja rapiat, mutta pari sataa metriä ylipitkällä uinnillahan saadaan helposti 3min extraa kelloon.

Sitten kirottu T1. Tarkoitus oli tsempata aikaisempaan, mutta keturalleenhan se taas meni. Kamppeita sählätessä pyöräpussista irtosi oma numerotarra ja eihän se märkään pussiin enää tarttunut uudestaan. Piti sitten setviä asiaa ystävällisen narikkahlökunnan kanssa pieni tovi. Sitten pyöräparkkiin. Alueella ei oikein ollut maamerkkejä, joten olin laskenut rivit ennakkoon ja suunnistin pyörää kohti. Jotenkin sitten menin riveissä noviisimaisesti sekaisin ja pääpyörien säntäilin edestakas ohjusta etsien...hooh... Joko päivä oli taputeltu oman PB tavoitteen suhteen?(c) Aika-ajo.com

Pyörä alkoi siirtymäosuudella kaupungin lävitse kohti Hki moottoritietä, jossa sitten veivattiin kolme kierrosta. Olin ilmeisesti startannut sen verta kärkipäässä ja pyörän vauhtikin oli kohdallaan niin sain ajella melko rauhassa ilman jatkuvaa ohittelua tai isompia pyöräletkoja. Helsinkiin päin mennessä oli jonkin verran vastatuulta ja keskari hyytyi hyvistä wateista huolimatta jonnekin 35km/h lukemiin. Turkuun päin kääntyessä vauhdit sitten kipusivat päälle 40km/h. Hyvä oli painaa menemään, ajo- asento alkaa tosiaankin toimia ja maisema vaihtuu. Olisi jopa mahdollista laskea pikkuisen keulaa ja siten hakea vielä pienempää CdAta. Pientä huolenaihetta aiheutti vähän epäbalanssinen olo, jota on nyt ollut toista viikkoa ennen kisaa. Vasen jalka ei oikein ole yhteistyöhaluinen ja erityisesti pohje/akilles on ollut tiukalla. Tuntui että se heijastui myös reiteenkin. Viimeisen kierroksen aikana tuli sitten ohiteltua väkeä kierroksella. Sai olla skarppina ajolinjojen kanssa, vauhtierot kun olivat melkoiset. Yhden kolarin jälkitoimet näin matkanvarrella, mutta muuten ajo oli tosi siistin näköistä. Reitin loppuosan siirtymällä vähän himmailin jo vauhtia ja rullailin ennätysvauhtia 2:25 (AVG 37km/h/ NP 186W) loppuun. Olin taas mukana PBn kaivajaisissa.

T2 parempi. Pyöräpaikka löytyi parilla harha-askeleella. Pissatauon kautta sit juoksuun.
Pääsin heti tavoitevauhtiin (4:20-4:25), mutta Lahteen verrattuna tuntui että juoksu ei tänään olisi ihan kohdallaan. Vasenta jalkaa sai taas käskyttää hommiin. Jossakin vaiheessa ohitin Grand Master Peter Grönholmin, joka käski lukita vauhdin... ei siinä muu auttanut ku purra hammasta ja painaa menemään. Kilsat 13-16 olivat taas raskaat, jalkaterätkin tuntuivat jo jauhelihalta. Tahdonrippeillä sain sitten väkisin runtattua loppukiriä, kohta tämä tuska loppuu. Viimeisellä kilsalla sain kovaa kannustusta kierroksella ohitetuilta kun hengitys vinkuen painelin menemään maalisuoraa kohti. Vetskari kiinni ja kädet kerrankin pystyssä maaliin. Juoksu 1:30:45 (4:21min/km)

Lopputuloksena viime vuotinen aikani parani parisen minuuttia ja samalla oma puolimatkan ennätys koheni lukemiin 4:42:26 (sarjassa 9./57). Oikean mittaisella uinnilla olisi siis mennyt alle 4:40! Kyllä se näin on, että vauhti kasvaa sitä myöten kun vuosia tulee mittariin!

Kiitokset Turun jengille hienosti järjestetystä kisasta. Täällä homma toimii! Kiva oli nähdä myös vilaukselta maailmanluokan vauhtiakin! (Seb Kienle 3:38 ja rapiat... 1:55 pyörällä...huh huh)

Ei kommentteja: