2.7.2018

Ironman70.3 Finland raportti

Jaa, oliks nää vaan IronKids skapat?
Jotenkin sitä on mieltänyt triathlonin kesälajiksi, jossa treenatut hikiset kropat liikkuvat höyryävällä laavakentällä. Lahden keliennusteet palauttivat taas todellisuuteen..Alle +10C, sadetta ja tuulta. Onneksi kisaan keli vähän vähän parani, mutta pysyi kuitenkin vähän turhan vilpoisana makuuni(noin +15C) ja vaihtelevana.

Uinti 35:49 (sijoitus 46/210)
Uinti oli rolling starttina, jossa aina kuusi kisaajaa pistettiin 5sek välein järveen kauhomaan. Asetuin starttijonoon jonnekin 30-35min tavoiteajan paikkeille. Isot startit, jossa ei pääse kunnolla alkuverrailemaan eivät oikein sovi minulle. Eikä tämäkään kisa ollut poikkeus. Ekat toistasataa metriä meni hakiessa rytmiä, mutta sen jälkeen oli mukavaa uida. Paluumatka oli vähän haasteellinen. En oikein erottanut poijuja tai mustaa maalikaarta rannalta rakennusten joukosta ja uimareitakin tuntui olevan vähän jokapuolella, joten suunnistaminen oli hankalaa. Matkaa kertyi Garminiin 2000m, ehkä tuli kauhottua turhan konservatiivisella linjalla tai sit lopun haparoinnissa tuli turhaa metrejä. 
Ekaan vaihtoon oli jonniiverran matkaa. Ja nautiskelin taas kunnolla transition atmosfääristä. Pussi narikasta mukaan. Epävakaan ja viileän kelin takia pistin sukat jalkaan, irtohihat ja hanskat käteen. Kengissä oli myös varvassuojat valmiina. Pukeutuminen osoittautui onnistuneeksi.

Pyörä 2:33:46 (23/210)
Iso sadekuuro oli pyyhkäissyt Messilän ylitse ja maantiet olivat märkiä. Alamäkien laskeminen oli hieman jännittävää, varsinkin kun selkeitä hasardikuskeja pyöri ympärillä. Muutamaan otteeseen muodostui jonkinlaisia ryhmiä, erityisesti useampi itänaapurin kuski ajoi todella tyhmästi kiihdytellen, sekä mistään säännöistä välittämättä. Kelistä huolimatta jokapuolella reittiä oli todella hyvin kannustusta, Lahti on selkeästi urheilukaupunki!
Reitin puolivälissä toiseen huoltoon tullessa oli taas ryhmäajoa. Painelin suoraan huollon ohi ja pääsin irti jengistä. Reitti kääntyi siinä kohti pohjoista ja vastatuuleen niin järkevintähän olisi tietysti ollut lymyillä joukon mukana ja säästellä voimia. Pyörään keväämmällä tehdyt pienet muutokset tuntuivat toimivan (tästä lisää myöhemmin) ja oli tosi hyvä painaa vapaana menemään isompaa suoraa tietä Lahtea kohti. Tottakai jengiä sitten taas kasaantui pienemmille teille tullessa ja piti taas ajaa poliittisesti korrektisti. Yhden porukan annoin mennä menojaan kun en halunnut ajaa niin likaisesti. Viimeisellä kympillä tultiin taas ennakkoon kovasti peloteltuun Messilän ylämäkeen. Eihän tuo tuntunut missään ja siinä sain tiputettua ympärilläni olleet hiillostamasta. Viimeinen lasku sen sijaan cityä kohti oli aika kuumottava. En halunnut riskeerata märällä tiellä ja tulin kaikessa rauhassa alas pyöritellen kohti transitiota.

Juoksu 1:33:50 (10/210)
T2 pikainen pissatauko, ylimääräiset vaatteet pois päältä, kuivat juoksusukat ja juoksumonot jalkaan. Tavoitevauhdiksi lukitsin 4:25min/km ja sen pitäminen onnistui hyvin. Reitillä oli taas mahtavasti kannustusta, tuttuja ja tuntemattomia. Useammat läpyt ja high5 tuli heiteltyä. Huollot toimi täydellisesti ja fiilis oli mahtava. Sääkin oli muuttunut puolipilviseksi ja lämpötila oli aikalailla ideaali juoksua ajatellen.
Toisella kierroksella n. 13-15km paikkeilla vauhtini alkoi vähän hiipumaan. Sitten Sibeliustaloa lähestyttäessä ohi painoi ku höyryjyrä Meksikon kisa-asussa joku tyttö ja nuoremman näköinen kaveri ihan perään liimaantuneena. Whadda hell... Mietin pari sekuntia ja eiku perään. Vauhti palautui taas 4:20 lukemiin, taisi nautittu cola ja Red Bullikin siinä vaiheessa nousta päähän. Ravintola Lokin kohdalla (noin 18km) siirryin sitten porukan kärkeen ja matka jatkui nousevalla vauhdilla. Viimeinen reilu kilsa tuli sitten n. 4min/km maaliin. Paljoa ei jäänyt enää reserviä tankkiin!
Total 4:53:51 ja sijoitus ikäsarjassa 17/210
Lopputulokset

Kaikinpuolin hienosti järjestetty kisa huippureiteillä. Käy katsomassa menoa YLE Areenasta!
Ja oma suorituskin oli varsin onnistunut. Ennätysajastani jäin noin 8min, mutta Lahdessa oli hitaammat reitit ja isommat vaihtoalueet kuin vaikkapa Challenge Turussa tai Joroisella.
Uinti oli hieman konservatiivinen, ehkä pari minuuttia olisi ollut kiristettävää normisuorituksella. Pyörä odotusten mukaan, mutta vajaa 10min kovempaa pitäisi päästä että kunnon sijoituksia olisi otettavissa. Juoksu kulkee taas vähillä treenikilsoilla lähes parhaalla omalla tasollani kuten viime vuonnakin. Vielä kun vaan jalat pysyisivät kunnossa.

Ei kommentteja: