27.6.2018

Lahteen valmistautuminen

Lahden IM kisaan vielä pari päivää. Viimeiset päivät ovat menneet rattoisasti Lahden sääennusteita vahtien. Eilisen aivan karmaisevan kylmän ennusteen jälkeen alkaa pientä orastavaa lämpenemistä olla havaittavaissa. Nyt täytyy vaan toivoa että ennustettu sadealue menee ennen kisaa pelialueen ylitse.
Treenit alkaakin olla paketissa. Huomenna vielä aamusta pienet uinnit ja työmatkapyöräilyä, sit vaan kamppeet pakettiin ja suunta kohti Lahtea.

Toukokuun alkupuolen vaikeuksien jälkeen olen tehnyt kaiken mihin omat resurssit antavat myöten. Ainoastaan avovesiuinti on jäänyt vähiin, vain kaksi kisastarttia on alla. Mittareiden mukaan kondis on noussut kivasti ja on hyvällä tasolla. Pieniä ylikuormitusoireita on kuitenkin ollut havaittavissa aamuyön heräilyjen muodossa. Leposyke kuitenkin hyvällä mallilla (7pv avg 40) ja terveystilanne OK lähipiirissäkin.

Treeniajan maksimoinnin puitteissa yritin viedä kisaan valmistautumisen aivan nextille levelille. Jengiä on käynyt ennakkoon tutustumassa Lahden kisareitteihin, itsehän en tuonne ole millään ehtinyt mutta kokeilin ajaa reittiä omassa pain cavessa trainerilla. Nappasin Garmin Connectista jonkun atleetin Lahdessa ajaman treenin .fit tiedostona ja konvertoin sen Elite Direton ymmärtämään .kml formaattiin. Sit vaan reitti iPadiin ja ajamaan....
Lahden reitti näyttäisi olevan poikkeuksellisen rankka tai sit jotain meni pahasti vikaan :-D Reitin nousukulma nimittäin näytti vaihtelevan -30 ja + 30 prosentin välillä jatkuvin hyppäyksin. Vajaa 10min jaksoin yrittää, mutta sitten oli luovutettava. Todnäk alkuperäinen tiedosto tai sen konversio oli mennyt jotenkin pieleen. No, pitääpä kokeilla myöhemmin uudestaan omalla tiedostollani.

Kisaa pystyy seuraamaan lauantaina Ironman.com tai Yle Areenasta livenä (startti klo 16 pro, ikäsarjat 16:10)

Ei kommentteja: