13.6.2018

Kisakauden avaus

Toukokuu ei mennyt ihan niin kuin oli kuvitelmissa. Hienot kelit päällä, mutta flunssa jalostui poskiontelontulehdukseksi ja vasta puolessavälissä kuuta pääsin takaisin tositoimiin. Suunnitelmissa ollut hieno parin viikon tehopohjainen ryhtiliike jäi siis kokonaan tekemättä ja samalla Lahteen valmistautuminen meni uusille urille.

Rykäsy Kuusijärvellä

Kauden ensimmäinen startti oli seuran sprintin merkeissä Kuusijärvellä hienossa kesäkelissä. Uinti oli samalla kesän eka avovesiuinti, joten päätin ottaa tosi rauhallisesti fiilistellen. Ihan hyvältä meno kuitenkin tuntui, mitä nyt märkäpuku vähän tuntui kinnaavan hartioista.
Vaihdot oli taas perinteistä sössimistä...märkäpuku jumissa kellossa, kenkiä ei saa jalkaan jne.
Pyörä lähti muihin samaan aikaan pikitielle startanneisiin verrattuna reippaasti ja sain olla ohituskaistalla. Haluamiini watteihin en kuitenkaan päässyt, olis varmaan pitänyt yksi kymppitempo ajaa aikaisemmin. Kuninkaanmäen päällä sain sitten ketjut solmuun keskiön ympärille ja siinä selvitellessä meni näköjään minuutti aikaa porukan painaessa ohi. Juoksu taas oli ihan hyväntuntuista menoa alusta saakka. Vauhdit on vielä hakusessa, mutta n 4:15 kilsoja pystyi leipomaan. Parantamisen varaa siis jäi rutkasti, mutta kausi tuli avattua.

Sprinttimatkalaisten startti Tuusulanjärvi triathlonissa

Tuusulanjärvitriathlon

Todella kylmän viikon päätteksi JäPyn jengi oli onnistunut kehittämään lähes täydellisen kauniin kisasään. Vesi oli alkuun vähän viileän oloista, mutta kisameiningissä sitten varsin passelia uida.
Uinnin sain mättää aikapitkälti ihan omaa vauhtiani. Edempänä näkyi yksi isompi porukka johon ei ollut paukkuja mukaan. Viimeisellä kierroksella yksi mutkittelija osui viereen ja pikkuisen piti hakea omaa ajolinjaa ettei tulisi turhaan törmäiltyä. Mukavan rento uinti ja rantaan hyvissä voimin ajassa 26:46.
Vaihdossa en taas perinteiseen tyyliin ollut ihan vahvimmillani, mutta matka jatkui kuitenkin...
Pyörän alussa jäin vähän mottiin. Ekassa risteyksessä eteeni päästetiin pari autoa, jotka eivät sitten päässeet taas ohittamaan paria edellään mennyttä hitaampaa pyöräilijää. Oikeastaan Jäniksenlinnan risteykseen saakka sain melkeinpä selkä pystyssä rullailla. Tähän kisaan asetin tavoitteeksi ajella suurinpiirtein samoilla tehoilla kuin edeltävässä rykäsyssä (avg200W / NP 215W). Ihan semmoista erään toisen Heikkisen lanseeraamaa "Ajamisen Iloa" ei vielä löydy mutta tavoitetehoissa pysyin kuitenkin OK ja ei tainnut kuin kaksi nopeampaa mennä ohi pyöräilyn aikana. Pyöräily oli tänä vuonna venytetty oikean mittaiseksi. Keskari 36,8km/h ja aika 1:06:01
Vaihdossa taas pientä sekoilua sukkien kanssa.... Juoksu lähti ihan hyvin liikkeelle. Eka kilsa tutuntuntuista väkisin runttaamista jäykillä jaloilla, mutta sieltä se alle 4:15min/km vauhti kuitenkin löytyi hyvin. Tänä vuonna juoksureitti oli merkattu paremmin kuin edeltävänä kesänä ja eksymisen vaaraa ei ollut. Toisesta päästä reittiä oli nyt hitusen lyhennetty ja ainakin minun Garminin mukaan matka jäi nyt parisataa metriä alimittaiseksi. Tosin muutamissa tiukoissa kurveissa GPS varmaankin vähän oikoo reittiä. Juoksussa ei tullut minkäänlaista hyytymistä ja sain huudatettua konetta hyvin. Keskivauhdiksi tuli 4:12min/km ja aika 40:56.
Loppuaika 2:18:20 (M40 9/45), joka saattaa jopa olla oma ennätys varttimatkalla. Performanssi nousi siis merkittävästi parin viikon aikana. 
Lopputulokset

Seuraavaksi agendalla Lahden IM mittelöt kuun lopussa. Tän viikon alku on mennyt palautellessa ja miettiessä muutamia täsmäiskuja, joilla kenties vielä saisi suorituskykyä hilattua pykälän ylemmäksi.


Ei kommentteja: