15.8.2017

Challenge Turku

Hienot kisat Turussa viikonloppuna! Kimmo ja kumppanit olivat onnistuneet leipomaan kansainvälisenkin mittapuun mukaan mainion hyvähenkisen ja kilpailullisesti tasokkaan tapahtuman, ilman erään kiinalaisomisteisen brändin ylitsepursuavaa byrokratiaa. Erityismaininta napakasta kisainfosta, pirteistä toimitsijoista ja hienosti toimivasta kisaravintelista, josta löytyi esim Fafaksen pitaleipiä!


Kuva: Challenge Turku
Uintistartti tapahtui rollingstarttina, jota pääsin kokeilemaan nyt ensimmäisen kerran. Uimarit siis järjestyivät omatuntonsa mukaiseen jonoon, josta nopeimmat ensin veteen ja seuraavat perään jatkuvana nauhana. Asetuin jonnekin vähän päälle 30min uivien ryhmään. Hyppäsin pommilla laiturilta jokeen ja sitten vaan kauhomaan. Alkuverra kun jäi käytännössä kastautumiseksi, päätin aloittaa hyvin rauhallisesti ja kiihdyttää siitä sit eteenpäin. Tuli tehtyä kuitenkin pienimuotoinen strateginen virhe ja startattua turhan kaukaa. Ekalle poijulle mennessä nimittäin sain jo ohitella porukkaa ja eteen muodostui melkoinen tulppa. Löytyihän se oma hyvä uintipaikkakin lopulta, mutta jostakin syystä uintivauhti jäi nyt ns. mukavuusalueelle. Sitä napsun kovempaa ei vaan löytynyt mistään. Lopuksi suunnattiin Suomenjoutsenen ohi kohti Gangesin portaita ja rantauduin ajassa 33:55 (10.).
(c) aika-ajo.com
Eka vaihto perinteisen hidas ilman ongelmia.
Ja sitten pyörään, joka jännitti ennakkoon tänään eniten. Pyöräreitti oli kolme kierrosta melkolailla flättiä moottoritietä Helsingin suuntaan myötätuulessa ja vastaista sitten Turkuun päin takaisin. Ajo oli siis yhtä ja samaa staattista jyystöä, joten persuus oli kovilla. Ennakkoon pohditiin reitin muodostavan mahd. peesijunia, mutta kisassa ajo oli erittäin siistiä ja valvonta näytti pelaavan. Jostakin syystä en nyt saanut pidettyä tehoja samoissa lukemissa kuin Sääksessä kuukausi sitten. Vauhtia onneksi kuitenkin piisasi. Viimeisellä kierroksella tuuli yltyi, satulassa istuminen alkoi olla jo aika tuskallista, eikä oikein jaksanut/pystynyt enää painamaan aeroasennossa. Tehot tippuivat ku lehmän häntä ja roikuin jossakin noin 5hlö porukassa kohti transitiota. Tuntui ettei matka ikinä loppunut... Pyörä kuitenkin 2:30:03 (yhä 10.)

T2 tuli sitten vähän tyrittyä. Melkoinen kupla otsassa joten piti päästä veskiin.  Juoksin kuitenkin epähuomiossa vessan ohi suoraan telttaan vaihtamaan juoksukamppeita. Täytyi sit palata uudestaan vessaan, jossa saavillisen pissimiseen menikin sitten aikaa ja taisi maksaa 4. sijan....

Juoksun tavoitevauhdiksi asetin 4:30-4:40 min/km, joka olisi pikkuisen kovempaa mitä kuukausi sitten Sääksessä. Lajin vaihto tekikin väsyneen pyöräilyn jälkeen näköjään hyvää ja vauhti asettui luontevasti 4:2x lukemiin. Reitti oli tasainen ja kierteli Aurajoen rantoja. Katsojia ja kannustusta olikin ihan kivasti reitin varrella ja mukava oli painaa menemään. Vauhti säilyi vähän tavoitetta kovempana ja pikkuisen huolestutti tuleeko kantattua lopussa. Energiaa sisään ja seinää ei onneksi tullut näkyviin. Viimeisen kierroksen puolivälissä katsoin ekan kerran kokonaisaikaa ja virittelin pientä loppukiriä 4:45 alittamiseksi. Loppusuoralle paidan vetskari kiinni ammattilaisten tyyliin ja pienet tuuletukset (näkyi kuulemma suorassa TV lähetyksessäkin.. heh heh). Puolimara taittui lopulta aikaan 1:33:23, joka oli sarjan 4. nopein.
Kuva: Challenge Turku
Lopputuloksissa oman sarjan 7. ja ennätysaika 4:44:46 vähän ylipitkälläkin reitillä (Sääksessä vähän naftilla reitillä meni 4:42 viime kuussa). Lopputulokseen täytyy olla tyytyväinen, sillä kisa meni aika lyhyellä valmistautumisella, sekä ns. päivän kuntokaan ei tuntunut olevan ihan terävin mahdolllinen. 

Trikausi 2017 alkaa olla nyt paketissa. Katsotaan mitä seuraavaksi keksiikään.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Jupis - kovaa paukutusta! Kun skoorauksen suhteuttaa sinun nykyiseen set uppiin (3 pientä lasta), jossa harjoittelu on epäsäännöllistä ja lepoa on vain yöllä (aina ei silloinkaan), aika on timanttisen kova ja koneesta on saatu ulos kaikki mitä voi. Suhteessa treenimääriin kovaa settiä!!! Kisasta pursuaa joka puolelta posiitiivista palautetta - hyvä niin, että tri kisan voi tehdä kaupunkimaisemissa, missä ei tarvitse tzekata pyöriä yömyöhällä, kumisaappaat jalassa kuusen juuressa, kun hyttyset inisee niskassa, 5h ajomatkan päässä stadista....

Jupis kirjoitti...

Thx! Treenini on itseasiassa hyvinkin säännöllistä (=työmatkat!) mutta varsinaiset pidemmät treenit ja uinti erittäin epäsäännöllistä. Uskoisin että juuri tämä säännöllisyys on ollut avain onneen. Jokunen kysely tullut muualtakin kauden treeneistä, joten voisin naputella lähipäivinä jonkinlaisen kuvauksen tän vuoden touhuista.