7.8.2017

Twilight Run 10k

Lauantai-iltana kävin rykäsemässä Hietsussa kympin Twilight Runissa. Olipa kiva maltillisen kokoinen juoksutapahtuma. Matkoja löytyi vitosesta puolimaratoniin. Valitsin kympin, koska ajattelin sen palvelevan parhaiten ensi viikonlopun Challenge Turkuun valmistautuessa. Enkä itseasiassa ollut juokssut sileätä kymppiä varmaan 10 vuoteen? Olikohan meillä joskus Heltri Cupin syksykisana Kuusijärvellä? Tavoiteajan laitoin 40min pintaan. Keli oli kiva aurinkoinen, mutta melkoisen tuulinen.

Kuva: Runners High

Lähtö tapahtui Hietaniemenkadun päästä, josta kurvattiin rantaa pitkin Lapinlahteen. Aika pikaiseen startin jälkeen joukosta erottui parinkymmen juoksijan porukka niin reipasta vauhtia (alle 4:00 kilsoja) ettei mulla ollut siihen junaan asiaa. Oma tavoitevauhti oli se about 4:00, enkä halunnut kaasutella heti jalkoja alta. Omaan vauhtiini ei löytynyt kaveria, joten pääasiassa yksikseen sain painaa eteenpäin. Kolmas kilsa (4:11min/km) oli näköjään kisan hitain, siinä kurvattiin Länsiväylän alta Salmisaaren kortteleiden kipakoita kurveja kiertämään. Myös viides kilsa oli vähän nousuvoittoista Ruoholahdesta Lapinlahdentielle ja muutamia kallisarvoisia sekunteja tuli hukattua.

Matka jatkui kohti pohjoista ja sain aavistuksen verran vauhtia nostettuakin kilsojen napsuessa 3:5x lukemiin. Kahdeksas kilsa alkoi tuntumaan jo toivottoman pitkältä, eikö se Kesärannan käännös ikinä tule vastaan? Ja yhdeksännellä alkoi jo vähän puuskuttamaan. Hesperiankadun päässä maalin jo näkyessä biitsillä näytti kello 38min ja rapiat, olisiko 40min alitukseen sittenkin rahkeita. Maali oli kuitenkin aika pitkällä biitsillä ja loppusuora juostiin upottavalla hiekalla. Ei siis ollut saumaa huikeaan loppukiriin. Loppuaika painui näin lukemiin 40:10, jolla irtosi sijoitukseksi 15. Lopputulokset

Juoksusta jäi hyvä fiilis ja sen verran nälkää tulosparannukseen, että eiköhän tässä täydy laittaa muutamat ilmot sisään syksylle.
Ensi viikonloppuna sitten trikauden päätös Challenge Turussa.

Ei kommentteja: