15.7.2016

Kisko Triathlon 2016

Långvikin jälkeen tuli ensimmäinen viikko palauteltua kaikessa rauhassa työmatka-ajon merkeissä. Toiselle viikolle otin pyörään parit lyhyet terävämmät vedot (työmatkatempoa nekin) ja juoksuun vähän vauhtileikittelyä ja TV reipasta. En uinut kertaakaan kisojen välissä. Kisan alusviikko olikin sitten taas kevyttä ajelua ja pari lepopäivää (Ti & Ke).

Kelit ovat olleet aika vaihtelevia (lue: sateisia) mutta kisapäivänä Kiskon taika piti ja saatiin reippailla noin parin kympin lämmöissä ja aurinkoisessa kelissä. Tuulta oli vähän pyöräillessä, mutta ei häiritsevässä määrin.
Kisan alla oli vähän hermostunut, mutta omalla tavallaan kuitenkin luottavainen fiilis. Jengiä viivalla oli ehkä jonkinverran vähemmän kuin parina aikaisempana vuonna (mikä oli hyvä asia!), varmasti Jortsun läheisyys ja muutenkin lisääntynyt tarjonta kilpailuista on vaikuttanut.

Uintiin lähdin taas ulkolaidalta tavoitteena saada rauhallinen startti ja siitä sitten porukoihin. Ekalle poijulle tulleessa näytti pari kaveria olevan karkumatkalla, mutta vähän yllätyksekseni olin hyvästi ns. ekan pääjoukon hännillä. Päätin lukita asemat. Uinti tuntui hyvältä ja happi kulki, tosin noin puolenvälin jälkeen sain työskennellä tosissani pitääkseni tekniikan kasassa. Rantauduin kuitenkin ehkä parhaissa asemissa ikinä.
Ennen kisaa olin tehnyt päätöksen tsempata tosissani vaihdoissa. Keli kun oli kerrankin lämmin ei tarvinnut alkaa ylimääräistä pukemaan. Kengät jalkaan, potta päähän ja menoksi...

Pyörässä on tymäkkä alkujyrkkä, jonka jälkeen käännytään tiukka vasempaan. Mäen päällä joku kaveri onnistui pannuttamaan huolella juuri edessäni, pullot, ruumiinosat jne sinkoilivat tielle mutta sain väistettyä OK ja jatkettua kipuamista kohti pääväylää Salon suuntaan jossa olikin edessä aikamoinen lauma sprinttimatkalaisia ohiteltavana. Alkujyrkkä ja kumpuileva maasto aiheuttavat sen että tasaiseen ajorytmiin on melko vaikea päästä, sykkeet pilvissä ja teho pomppii edestakas. Hanaa vaan! Melko nopeasti sain seurakaveri Esan eteeni ja hänellä vauhti oli hyvinpitkälti samanlaista kuin minulla. Ajeltiin sitten käytännössä koko loppu pyöräosuus välillä paikkoja vaihdellen. Pyörä kulki about samaa vauhtia kuin viime
vuonna, tosin silloin minulla oli mekaanisia ongelmia, johon taisi kulua vajaa minuutti.

Seuraavaksi T2, taisin olla 7. pyörän jälkeen. Sukat jalkaan, kengät perään ja lippis käteen (jonka sisässä oli yksi Powerbarin juotava geeli). Tuttua tappomäkeä ylös ja reitille... raskasta raahustusta on, mutta eka kilsa kuitenkin 4:19min/km vauhdilla. Parin kilsan kohdalla juoksu alkoi tuntumaan vähän paremmalta, mutta ei näillä reeneillä niin kovaa kuitenkaan päästä koko kymppiä. Vauhti alkoi hiljakseen hyytymään kohti 4:30min/km lukemia ja töitä sai tehdä ihan tosissaan. Päivän salaisena suunnitelmana mulla oli vihdoinkin 2:20 rajan alitus Kiskossa, johon toivoin viime
vuoden vauhdin ja ripeämpien vaihtojen riittävän. Parin ekan tunnin jälkeen olin siis vielä hyvästi tässä vauhdissa, mutta parin viimeisen kilsan kohdalla alkoi jo vähän jänskättää oliko siihen sittenkään enää saumoja. Viimeiseen mäkeen lähdin kuitenkin noin 2min armonaikaa jäljellä ja kun ei ihan konttaushommiin joutunut niin saavuin maaliin ajassa 2:19:40 ja kokonaissijoituksella 9.
Lopputulokset
Hieno kilpailu oli taas, kiitoksia järjestäjille!!

Ei kommentteja: