2.8.2016

Ja vielä rykäsyt Oittaalla

Lauantai aamuna kävin rykäsee Oittaalla Heltri cupissa osaltani todnäk tämän trikauden viimeisimmän kisan (700-22-5,2). Keli oli kiva, mutta jengiä ei hirveästi viivalla (noin 40). Varmaankin seuraavan päivän Hietsun kisa verotti osallistujamääriä.
Viime vuonna täällä rykästiin ekan kerran. Reitit on mukavan haasteelliset, mikä erottaa paremmin jyvät akanoista. Miinuksena surkeahko asvaltti erityisesti Bodomin länsipuolella. Viimeksi minulla oli täällä erittäin huono uinti, mutta muuten hyvää kulkua.

Tällä kertaa uintiin oli hyvä fiilis kesän onnistuneiden kisojen johdosta, vaikkakin avovesitreenejä on koko kesälle vain yksi kappale näiden starttien lisäksi.
Otin ekan n 100m rauhallisesti ja aloin sitten kiristämään tahtia. Uinti oli helpon tuntuista ja pääsin rintamasta pääjoukon kärkeen ekalle poijulle, ehkä joku 3-4 uimaria oli jonkinverran karkumatkalla. Loppumatka kulki myös ok ja sit vaihtoon, joka onnistui ripeästi.
Pyörällä yritin päästä vauhdilla liikkeelle, ettei ketään hännystelijöitä pääsisi mukaan ;-) Jostakin syystä en saanut menoa rentouttettua, tuntui että pallea oli jotenkin krampissa. Tuomas Tikkanen ohitti minut uudenkarhealla Canyonilla jossakin Snettasin tiellä, pysyin kuitenkin näkötuntumassa. Mittari näytti ekan 10km menneen noin minuutin hitaammin kuin viime vuonna, mikä onneksi oli vain GPSn sekoilua. Oikeasti olin 10sek perässä, mutta viimeksi starttasinkin isolla kiukulla huonon uinnin jälkeen. Jälkimmäinen puolikas tuli ok ja saavuin vaihtoon ihan Tuomaksen perässä. Pyörän avg 36,9km/h ja NP 235W. Viime vuonna ajoin tehollisesti reilu 10W kovempaa, mutta 4sek hitaammin.

Toinen vaihto meni hyvin ja pääsin kolmantena Tuomaksen imussa juoksuun.
Jaloista ei tällä kertaa löytynyt kuin vähän päälle 4min/km vauhtia, jolla ei perässä pysynyt. Tuomaksella oli kuitenkin jotain kramppia vähän ennen kääntöpistettä, joten pääsin toviksi ohitse tuulta halkomaan. Setolan Tero meni vielä edellä omia vauhtejaan muutaman minuutin kaulan turvin. Loppumatka sitten samaa n. 4:15min/km vauhtia liikoja puristamatta, ketään ei ollut niskaan hengittämässä. Maaliin siis lopulta kolmantena ajalla 1:13:02. Trikausi on kiva päättää podium sijoitukseen ;-)
Lopputulokset

Ei kommentteja: