2.3.2016

TrainerRoad treenikaverina

Olen nyt marraskuusta lähtien kokeillut TrainerRoadia sisäpyöräilykaverina.

Mikä?

TrainerRoad on sovellus, joka käyttää pyörästä/trainerista saatavaa nopeus/kadenssi/teho/syke dataa ja piirtää ruudulle käppyrää ajon edistyessä. TR osaa myös hyödyntää trainerista tiedossa olevaa vääntökäyrää ja laskea sen mukaan ns. virtuaalista tehoa, ellei käyttäjällä ole tehomittaria käytössään. En ole kokeillut ko toimintoa, mutta kuulemma se on ihan pätevä työkalu. Ohjelmasta löytyy myös valtava määrä valmiita treeniohjelmia erilaiseen käyttöön.

Yksittäisiä treenejä voi suunnitella itse, ajaa vapaamuotoisen treenin ilman rakennetta tai sitten valita kirjastosta jonkin päivän teemaan sopivan treenin. Oheisessa kuvassa näkyy 3x12min sweet spot tehoilla ajettu treeni. Vaalean sininen kuvastaa tavoitetehoa ja keltainen käppyrä oikeasti tuotettua tehoa. Punaisella näkyy myös sykekäyrä. Aikaisemmin olen seurannut mittarista lyhyen ajan (3 & 30sek) keskitehoja + pidemmän ajan (vedon kesto/10km) keskitehoja. Trainerroadin näyttämä käppyrä on kuitenkin paljon näppärämpi ja mielestäni vetoja on "helpompi" ja motivoivampaa ajaa tavoitteiden mukaisesti. Tosin se paljastaa karusti, jos tulee vähän lipsuttua tavoitteista.
Näkymän voi myös minimoida ruudun alareunaan ja pistää isolle näytölle pyörimään vaikkapa jotain leffoja. Periaatteessa olen sitä mieltä että jos treenin aikaan pystyy jotain ohjelmia seuraamaan on treenin sisällössä tai sen toteutuksessa jotain väärin. Olen tosin nyt saanut muutaman kerran itseni kiinni katselemasta esim Yle Areenasta Sportmagazinetia kevyen iltapyörittelyn aikaan.

Treeniohjelmat

Kuten tuli todettua niin valmiita ohjelmia on valtava kirjo yleispätevistä base build ohjelmista specifimpään triathlon tai vaikkapa cyclocross käyttöön. Kirjastosta löytyy myös suositut Sufferfestin ohjelmat videoineen (lisämaksusta). Ohjelmissa ei sinällään ole mitään maata mullistavaa sisällöltään, perussettiä makean kuuloisilla nimillä höystettynä esim. Mount Field, Warlow, Geiger jne. Viikolla ajettavat treenit on tyypillisesti kestoltaan tunnin mittaisia, kun taas viikonlopulle on laitettu vähän pidempää siivua.

Ohjelmissa on monipuoliset rakenteet ja useimmista löytyy myös hyvät ajonaikaiset ohjeet, joissa esim. kerrotaan tarkemmin miksi ko treeniä tehdään, sekä usein myös tarjotaan erilaisia optionaalisia drillejä lisämausteeksi.

Minulla kun pyöräilyä tulee jo miltei päivittäin niin en ole alkanut siihen päälle orjallisesti seuraamaan mitään valmista ohjelmaa. Aloitin marraskuussa "Sweet Spot Base - Low volume 1" ohjelmasta, josta olen poiminut fiilikseen ja vireystilaan sopivia treenejä yrittäen huolehtia harjoitusten progressiivisuudesta TSS arvoja seuraten. Tarkoituksena olisi jatkaa ohjelman seuraamista kesään saakka ja vaikka en ajaisikaan enää trainerilla niin ottaisin yhä ideoita valmiista ohjelmista myös ihan maantiestölle saakka.

TrainerRoad vaatii toimiakseen kompuutteriin ANT+ palikan ja pyörii ainakin Windowsissa ja iOS laitteissa. Huhuja Android kehityksestä on myös liikkeellä. Hintaa sovelluksella on noin 10eur/kk tai 99 taalaa per vuosi. Usein on myös saatavilla yhden kuukauden ilmaisia kokeilujaksoja. Kantsii kokeilla!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

iOS ja anttipalikka yhdistelmä ei oikein avaudu. Onko iOS vehkeille omia ANT+ dongeleita?

Jupis kirjoitti...

Tuohon tarvitaan Wahoon Ant+ palikka ja mahdollisesti Lightning adapteri vielä väliin, jos on tuoreemmasta iOS laitteesta kysymys.
http://support.trainerroad.com/hc/en-us/articles/201618914-ANT-Connectivity