12.2.2016

Metrinen piikki takapuolessa, uhka vai mahdollisuus?

No, ei nyt ihan mutta melkein... Mainitsin jo aikaisemmin, että hommia on tehty jalkojen saamiseksi juoksukuntoon. Kotijumppaa ja fyssarin käsittelyjä. Välillä on edetty selkeästi, mutta tulokset eivät ole olleet pysyviä ja mies pysyy yhä telakalla.
Otettiin nyt kokeeksi myös akupunktioneulat käyttöön ja kävin parisen kertaa piikitettävänä. Operaatio kohdistui siis vasemman jalan jo pitään (ikuisesti) jatkuneisiin akillesjännevaivoihin. Erinäisiä tuntemuksia tuli, ehkä lievästi positiiviseen suuntaankin mutta näin viikon päästä ei kyllä pysty sanomaan mitään rakentavaa. Ja toisessa jalassahan on myös yhä plantaari faskiittivaivaa, joka on onneksi lievästi menossa parempaan suuntaan. Hidasta kuitenkin on.


Uintikuulumisia: Torstain Pirkkolan uinneissa uitiin tällä kertaa CSS testit. Siis 400m + 200m ajanotolla, 10min verraa välissä. Esim tällä laskurilla voi sitten laskea oman CSS (critical swim speed) vauhtinsa. Edellisen kerran uin testin joulukuussa.
Yritin uida nyt mahdollisimman tasaista vauhtia, sillä viimeksi kova alkuvauhti kostautui pahasti.
Ihan niin suurta romahdusta kuin viimeksi ei nyt tullut. Se kuuluisa kolmas satanen oli taas hitain ja viimeiselle pystyin hieman parantamaan tahtia. Tulos ei kuitenkaan parantunut kuin 7 sekuntia, ollen nyt 6:29. Seuraavaksi sitten noin 10min väliverrat ja 200 metrisen kimppuun. Eipä ollut enää latinkia piipussa, joten sain väkisin rimpuiltua lukemat 3:07, joka on 2sek hitaammin kuin edellisellä kerralla. CSS vauhdiksi tuli siten 1:41/100m, jossa parannusta edelliseen 5 sekuntia.
Johtopäätös: jos ei treenaa niin ei tapahdu juuri edistystäkään!

Ei kommentteja: