27.6.2013

Varusteuutta

Uudet seura-asut

Vihdoin ja viimein uudet ja upeat seura-asumme ovat saapuneet! Projekti on minulle erityisen läheinen, sillä olen ollut työstämässä sitä alusta alkaen.
Alkuun kartoitimme potentiaalisia custom tri & pyöräasujen valmistajia, pyydettiin mallikappaleet, evaluoitiin ja lopulta valittiin uusi toimittaja (Rush Racing/Bioracer).
Designia meille teki ammattimainen vaatesuunnittelija. Alkuun saimme häneltä erilaisia fiiliskuvia ja lopulta keräämiemme tyylien joukosta valittiin yksi ehdokas johon suuntaan lopullista designia alettiin kehittämään. Voitte arvata kuinka paljon erilaisia drafteja on pyörinyt mailiboksissa....
Lopputulos on minusta erittäin hieno ja toivottavasti myös aikaa kestävä. Materiaalit vaikuttavat laadukkailta ja työnjälki lupaavalta. Valitsin mallistosta pyöräpaidan, tri-böksyt + vetskarillisen ja ohuen vetskarittoman kisatopin. Erityisesti tuo vetskariton toppi vaikuttaa loistavalta. Erittäin ohkaista ja elastista materiaalia, joka istuu täydellisesti päälle ja on käytännössä huomaamaton tuntuinen! Käyttökokemuksia voin kertoa enemmän Joroisen jälkeen. Toivottavasti tätä kautta seuramme saa enemmän näkyvyyttä kilpailuissa. Olemme kuitenkin Suomen suurin Tri-seura!
Tänä kesänä meille on vielä tulossa toiselta varustetoimittajalta samalla perusdesignilla hupparia, juoksupaitaa, pikeepaitaa, buffia.... Nyt kelpaa edustaa!

Märkäpuku Sailfish G-Range

Tälle kaudelle hankin uuden märkäpuvun spekseillä "parasta mitä rahalla saa". Yhden potentiaalisen ehdin jo viime syksynä ostaakin, mutta jouduin palauttamaan kun ei päälle mahtunut. Uusi puku löytyi sitten EnduranceSportsin Jonin avustuksella....Sailfish G-range. Kyseessä on siis saksalaismerkin top-end puku, joka on saanut erittäin hyviä arvosteluja useammassakin paikassa. Tärkeintähän märkäpuvussa on kuitenkin sopivuus ja sitä G-range minulle tarjosi. Pukuni on kokoa ExtraSmallLong, jota ei ole edes nettisivun kokotaulukossa. Muistaakseni 175-182cm ja 60kg->

Jo ensimmäisellä kosketuksella huomasin miten elastisia puvun materiaalit ovat ja päällepuettuna hartioiden liikkuvuudessa oli melkoinen ero aikaisempiin pukuihini. Moneen muuhun pukuun verrattuna G-Range on olemukseltaan hyvin hillityn oloinen mm. käsivarren catch paneelit ovat aika matalat V-kirjaimen muotoiset painaumat neopreenissa. Monessa uudessa puvussa paneelit ovat nykyään hyvin rajuja kumilätkiä tai jopa ikäänkuin taskuja. Sailfishin ideologian mukaan paneelit eivät saisi aiheuttaa ylimääräistä vastusta silloin kun niitä ei käytetä. Tätä on kuitenkin hyvin vaikea todeta käytännössä.
Jokatapauksessa tämä puku on erittäin laadukkaan näköisesti valmistettu ja miellyttävä päällä. Suosittelen kokeilemaan!

Saucony Kinvara

Vielä lyhyesti kenkäasiaa. Hankin viime syksynä Sauconyn Kinvarat, jotka ovat kevyet (n. 220g), neutraalit ja vielä matalalla (4mm) dropilla varustetut kengät. Aikaisemmin mulla on ollut aina lievästi tuettuja DS Trainer, Nike Zoom Elite etc tyyppisiä kenkiä, joita minulle on askelanalyysissä suositeltu. Huomattavasti raskaampia, jäykempiä ja korkeammalla kannalla varustettuja siis. Jalkavaivoja on kuitenkin ollut enemmän kuin tarpeeksi, joten päätin kokeilla jotain aivan muuta.
Tänä keväänä olen myös malttanut keräillä kilsoja hyvin rauhallisesti ja ajattelin että jalat varmaan kertovat jos ne ei tykkää kevyestä kengästä. Ja tuntuvat tykkäävän. Kantakupin rakenne on erinomainen, eikä paina akillesta. Vaimennusta löytyy vähäisestä painosta huolimatta riittävästi, ainakaan puolimaratonilla ei ollut mitään ongelmaa. Eiköhän nämä ole jalassa elokuussa vähän pidemmälläkin siivulla.1 kommentti:

Perttu kirjoitti...

Jos Kinvarat toimii niin kannattaa tsekata myös Virratat, vähän 'lötkömmät' ja pehmeämmät vielä. Omat suosikkini nyt.