18.6.2013

Raportti Berliinistä

Saksa on mainettaan parempi paikka! Vahvoista ennakkoepäilyistä huolimatta saksalaiset
onnistuivat tekemään hienon kilpailun. Kaikki järjestelyt toimivat, eikä tarvinnut jonotella missään. Täytyy tosin todeta, että kisa oli pienempi kuin useimmat Keski-Euroopan kilpailut. Ilmeisesti reitin muuttumisen jälkeen oli tullut aika paljon peruutuksia.
Majoituimme Schönhauser Alleella, josta pääsi kätevästi S-bahnilla vajaassa parissakymmenessä minuutissa kisapaikalle. Mukavaa aluetta tuo Prenzlauer Berg muuten, suosittelen!
Kisa-aamuna keli oli aurinkoinen, mutta tuulinen. Ammattilaiset starttasivat klo 8 ja oltiin taistelupari Tipin kanssa viimeisessä aallossa klo 9:30. Olipa hurjannäköistä lentoa kun maailman nopein jätkä Michael Raelert kirmasi transition lävitse. Pyörä oli kainalossa ja vauhti niin kovaa etten varmaan ite pystyisi samaan edes radalla.
Uinti oli Spree joessa yhtenä lenkkinä, josta eka puolisko uitiin myötävirtaan. Starttasin ulkolaidalta laiturin vierestä n kolmannesta rivistä. Ekalla sadalla metrillä oli pientä ruuhkaa ja ajauduin aivan laituriin kiinni. Piti vetää pari vetoa rintaa ja etsiä sopivaa reittiä etenemiseen. Lopun matkaa pääsinkin suurinpiirtein ilman kolhuja ja uinti tuntui hyvältä. Ekat kaksi 500m pätkää meni n 7 minuuttiin, kun taas paluumatkalla vastavirtaan aikaa paloi reilu 11min/500m. Uinti 37:04/2000m (garminin mukaan).
 
Pyörällä ajettiin jokunen kilsa kaupungin lävitse lentokentälle suht rupuista asvalttia. Myös kenttää ympäröivät paanat oli aika rouheaa betonilaattaa ja paikat meinasi lähteä hampaista. Kiitotiet taas olivat hyvässä kunnossa ja niitä saikin sitten tahkota urakalla edestakas. Toiseen suuntaan oli myötäistä, mutta toiseen taas sai puskea aika reippaaseen vastatuuleen. Seurailin kokoajan watteja ja erityisesti suorien päässä olleista 180 asteen kurveista yritin kiihdyttää mahdollisimman kevyesti, jottei niitä tulitikkuja olisi ihan jatkuvasti palanut. Ylipäätään ajo oli erittäin siistin näköistä, eikä ryhmiä päässyt muodostumaan.
Vähän se kiihdyttely ja tuulen kanssa tappelu alkoivat kuitenkin syömään vanhaa miestä, joten olo juoksuun lähdössä ei ollut enää ihan freesein. Pyörä 2:40:40.
 
Juoksu oli kolmena kierroksena ja huoltopisteet löytyivät kierroksen molemmista päistä. Painelin suoraan ekan huollon ohi tarkoituksena tankata sitten toisella. Kävin siinä huollon vieressä pikapisulla ja suuntasin tiskeille cola tai urheilujuoma mielessä. Mutta eipä sielä ollut kumpaakaan vaan geelejä olisi ollut heti ekana ja vettä. Enpä sitten saanutkaan kuin vesimukin, kun en enää viitsinyt kääntyä takaisinpäin. Kierroksen lopun lähestyessä alkoi myös energiatkin hiipumaan ja jouduin vähän passaamaan vauhtia. Oli jo n 40min edellisestä hiilarisatsista. Lopulta pääsin raahautumaan huoltoon ja vedin koko kattauksen colaa, urheilujuomaa ja vielä geelejä taskut täyteen. Vesisienet jätin sentään syömättä...
Olo paranikin hiljakseen, mutta alle 5min/km lukemiin en enää päässyt kiihdyttämään. Maaliin ajassa 5:13, joka on hyvinkin tuttu lukema parista edeltävistä kesäkuun puolikkaista (2010 Sveitsi, 2011 Itävälta) Lopputulokset.
 
Tässä vähän tunnelmia reitiltä:


Summa summarum:
-Hyvät kisat, kannattaa mennä (erityisesti jos saavat paremmat kisareitit)
-Berliini on hieno kaupunki
-Kondis parempaan suuntaan, juoksun ja pyöräilyn vauhtikestävyyden kanssa on vielä hommaa
-Mikä on toimivaa aurinkorasvaa?

Ei kommentteja: