8.6.2013

Lastu laineilla Sääksjärvessä

Tänään kisailtiin hienossa kelissä Sääksjärvessä. Jätin sprintti SM-mitalin jahtauksen väliin ja päätin vetää varttimatkan (1500-45-10) koska agendan puolesta näytti olevan ainoa mahdollisuus ko matkalle tänä vuonna.

Uintiverrassa aloin hieman huolestumaan, sillä tuuli oli nostanut yllättävän suuren ja terävän aallokon. Tämä aallokko tuli ekalla suoralla vielä vasemmalta, joka on mun pääasiallinen hengityspuoleni.
Päätin ottaa startin jälkeen ekan suoran todella rauhallisesti ja hengittelin suurelta osalta oikealta puolelta. Suunnistus oli hieman haastavaa ja tuli  kiemurreltua aika paljon. Ekan poijun jälkeen sivutuuleen uinti tuntui paremmalta, mutta taisinpa mennä vähän virtauksien mukana. Toinen kierros oli ekan suoran suhteen taas samanlaista painia ja keskityin vaan hyvään kierroksen loppuosaan. Rantauduin ajassa 27:10, joka oli ainakin minuutin verran hitaampaa menoa kuin olin ennen kisaa kalkuloinut.

Vaihtoon mennessä sössin vähän Garminin kanssa, joten en saanut kisan kokonaisaikaa ja transitiossakin olin näköjään käynyt mittarin mielestä päiväntasaajalla pyörähtämässä. Onneksi vaihto meni muuten suht lennokkaasti ja taisin ohittaa jonkin verran porukkaa. Joku huusi että olisin ollut 25. uinnin jälkeen. Tiedä sitten.

Pyöräilyyn lähdin vähän passaillen liikenteeseen, mutta watit olivat yllättävän korkealla, kuten myös sykekin. Isompi tie Nurmijärvelle meni kokonaan vastatuuleen ja ohittelin jonkin verran porukkaa. En niinkään huolehtinut sykkeestä, mutta yritin pitää watit suht kontrollissa koko ajan. Tokalle kierrokselle sain hieman nostettua vauhtia ja loppuvaiheissa alkoi taas tulla selkiä vastaan. Pyöräaika omassa mittarissa 1:14:51/35,5km/h.

Transitiosta sitten juoksuun ja totesin Garminin olevan taas ihan ulalla. Seurakavereilta tuli kovaa kannustusta ja kuulemma sijoitus top kympissä.
Kilsat meni vähän alle 4:30 vauhtia, mutta hiljakseen alkoi matka jo painamaan. Kääntöpistettä lähestyessä olin laskevinani sijoitukseksi 9. Loppuosa lenkistä on sitten ylämäkeä ja vauhti alkoi hiipumaan. Odotin isompaakin rynnistystä ohitse, mutta vain yksi sieltä tuli just 7,5km huoltopaikalla. Loppureitti tuntui loputtoman pitkältä, mutta onneksi se maalikin sieltä lopuksi löytyi 46:05 juoksun jälkeen. Kokonaisajaksi tuli 2:31:12 (10.), jossa parannusta vajaa minuutti edelliseen vuoteen verrattuna. Kokonaistulokset
Heti maaliin tultuani sain mikin naaman eteen ja piti laukoa jotain kommentteja kisasta. Tältä se nyt huippu-urheilijoistakin varmaan tuntuu. Toivottavasti en kovin sekavia jutellut.

Kroppa tuntuu nyt ihan hyvältä ja seuraavaksi annetaan superkompensaation puhista kohti ensi viikonlopun Berliin puolikasta.

3 kommenttia:

Pia [Kaukomara] kirjoitti...

Tsemppiä Berliiinin pyöräreitin käännöksiin! Hauska otsikko postauksessa, tunsin oloni lastuksi minäkin.

Unknown kirjoitti...

Hyvä veto Jupis! Mulla petti selän välilevy jo ennen starttia, joten jouduin keskeyttämään juoksun ekalla suoralla...��

Jupis kirjoitti...

Kunnia vetävästä otsikosta menee kyllä super woman Jennille! :-)