3.2.2013

Lepoviikon toteutuma

Viimeksi kirjoittelin lepoviikon filosofiasta niin katsotaan nyt miten se osaltani tällä kertaa onnistui. Määrää tuli n. 77% edellisestä viikosta, joka on hieman yläkanttiin, mutta huomiselle Ma on myös budjetoitu yksi lepopäivä. Sitten uuden kauden kimppuun!

Unohdin edellisessä blogauksessa kysäistä kokemuksia sairastamisen ja lepoviikkojen yhteydestä. Omakohtaisesti on tullut havaittua, että flunssat puhkeavat useimmiten pintaan juuri lepoviikoilla stressitilan laskiessa. Myös tällä viikolla olen kuullut parin lähipiirin atleetin olevan toipilaana ja juuri lepoviikolla. Kenelläkään vastaavia kokemuksia?
Olisiko sittenkin parempi treenailla muutaman tehollisen päivän ja parin kevyemmän syklillä? Ehkä lepoviikkokonsepti tuo liikaa kontrastia kropalle?

Tässäpä vielä tuotokset:
Ma Lepo
Ti Kahvakuula + core 40min
Ke Trainerilla 40min sis 20min@105%FTP  Vähän liian kovaa tuli puskettua. 
To ap. Hiihto pertsaa 76min. Ei pitänyt yhtään! Tuskaa!
ip. Uintikuvaukset + vähän kelailua noin 45min total

Pe Trainerilla 36min sis. 3:00+4:00+5:00 (5:00pal) 114%FTP
La ap. Juoksu 3,2km
ip.Uinti 2100m/55min  sis. 2x(3x200lätt/pull/ui)+ vastuskumilla otteen hakua

Su Hiihto pertsaa 105min Rajamäellä. Vähän kisavauhtisen tapailuakin

Total 6:54

Ps. Uintia kuvattiin torstaina. Puutteellinen hartioiden kierto ja voimaton potku suurimmat synnit. Mitäköhän noille pitäis tehdä?
La iltana uin parit 25m vedot vastuskumi lanteille sidottuna. Uin siis niin pitkään kuin kumi antoi myötä ja siitä lopuksi paikallaan "sutien" parikyt vetoa. Aika jänskää miten tuossa vedontunne/otteenhaku korostui. Mielenkiintoinen kokeilu!

5 kommenttia:

Tero Kautto kirjoitti...

Mullakin tahtoo aina flunssa puhjeta lepoviikon alussa. Mutta musta tuntuu että se on enemmän henkistä, eli kun on antanut itseleen luvan ottaa rennommin. Nykyään Ajattelenkin että on vaan hieman kevyempi viikko..

Potkuihin saat paukkua kun tuut mun kanssa potkimaan noita tunnin sessioita. Toimii.

Kipa kirjoitti...

Potkimaan oppii potkimalla. Ainakin mun potkuvauhti parani tossa kun tuli potkittua viikossa yli viis (vai oliko se seitsemän) kilsaa ;)

Räpylöistä on varsinkin alkuun paljon apua, jos ei oo ihan niin hyvä potkija kun esim. tossa aiemmin kommentoinut triathleetti. Niin ja potkuja kannattaa myös tehdä eri tehoilla, aina kun käyn mastersleireillä niin sielä potkitaan myös tehoilla 1-5.

Jupis kirjoitti...

Näinhän se on. Jostakin syystä tuo potkiminen on aina ollut myrkkyä ja tahtoo sit jäädä pariin altaanmittaan treeneissä, joka tuskin hirveesti muuta ku omaa mieltä lämmittää.
Distanssia tässä tosin kisoissa uidaan, mikä on potkujen merkitys märkäpuvulla uidessa?

Oletteko muuten käyttäneet mitenpaljon lautaa potkutreeneissä vai ihan luomuna?

Kipa kirjoitti...

Käytin ennen aika ehkä puolet potkuista lautaa, mutta kun sitä olkapäät ei kestä, niin jätin pois. Snorkkelin kanssa mennään, kädet kyljissä siis. Niin ja mun uintitreeneissä potkuja on ennen mitään olkapäävammojakin ollut useimmiten melko reippaasti, joskus jopa kilsa. Alkuun oli kyllä niin suurta tuskaa, mutta sitten kun opetteli potkimaan hitaasti, niin sen jälkeen 400m:n potkut alkoi oleen jo ihan kivoja.

Oon lukenut monenlaista versiota, onko potkulla merkitystä märkkärin kanssa, mutta se nyt on ihan fakta, että jos jalat laahaa kumisaapasmaisesti jäykästi vaan perässä, niin siitä on kyllä haittaa. Mulla ainakin potkujen teko on tuonut jalkoihin rentoutta, mikä ei kai uinnissa oo ikinä pahasta.

Tero Kautto kirjoitti...

Musta tuntuu että itse potkun merkitys eteenpäinvievänä voimana ei ole iso, mutta sillä on varmasti iso merkitys siihen kun keskivartalosta revitään voimaa käsivetoon. Eihän pelkillä käsillä pääse mihinkään ja ne väsyy hetkessä. Siis pitämään vartaloa asennossa ja vastavoimana. Kyllä nuo Suomenkin parhaat tri-uimarit, kuten Lieto, potkii aika tehokkaasti. Mulla sama vika kuin kipalla, eli lautaa en voi käyttää. Se on pahempaa rikkinäisille olkapäille kuin uiminen. ELi etusnorkkelilla ilman räpylöitä.

Mutta treeninä tuo potkiminen on musta todella hyvää jaloille ihan joka lajiin.