10.2.2013

Hyvinkäällä hiihtelemässä

Oli tullut aika osallistua hiihtokilpailuun, edellinen kerta taisi olla ala- tai yläasteella, jokunen vuosi(kymmen) sitten kuitenkin. 40km perinteistä siis edessä. Pitkin viikkoa seurailin pelonsekaisin tuntein säätilan kehittymistä ja Su aamuna se sitten toteutui. Nimittäin keli oli noussut plussalle ja lunta ripotteli. Eli pahin mahdollinen voitelukeli minulle...
Ajeltiin hyvissä ajoin muutaman kovemman atleetin kanssa pelimaastoihin Hyvinkäälle ja eiku suksia testaamaan. Ja ei pidä yhtään. Pohjassa mulla oli Startin +1 - -2 purple purkkia (joka oli Startin suositus kisaan). Päälle sitten Swixin hopeista VR55 tavaraa, eikä merkittävää parannusta. Kokeilin vielä pinnoittaa tervalla, joka tuntuikin auttavan, mutta ylämäessä löysässä lumessa kertyi melkoiset paukut pohjiin. Päätin kuitenkin lähteä tällä tällillä viivalle, kun pitoa tuntui olevan edes hitusen.

Startissa oli melkoista kuhinaa. Olikoon alkuun reilu 10 latua, jotka nopeasti metsään mennessä kapenivat kahteen latuun. Jokunen sauva näkyi paukkuneen poikki heti ekan kilsan aikana. Ekoihin mäkiin porukka meni melkoiseksi sumpuksi ja meno meinasi mennä toviksi ihan seisoskeluksi. Ja se pito... sitä ei ollut yhtään.
Ekassa huollossa n. 7,5km kohdalla päätin ottaa pientä aikalisää ja heitin purkista uutta tököttiä pohjaan. Ei auttanut, enkä kyllä ollut ainoa jolla oli vastaavia ongelmia. Toisen huollon paikkeilla n. 15km kohdalla jouduin toteamaan tosiasian, että turha on enää repiä vaan on siirryttävä eloonjäämismoodiin. Itseasiassa mietin kyllä keskeyttää ekan kiepin jälkeen 20km kohdalla, mutta en kehdannut, vaan jatkoin kuitenkin toiselle rundille. Ainoa asia joka sai jatkamaan, oli hakea kovuutta tulevia koitoksia varten.
Ladut olivat aika hämmästyttävän huonossa kunnossa jo ekalla kierroksella, mutta toisella tuntui paikoitellen, että olisi hiihtänyt käärmeen selässä. Kerran pysähdyin vielä laittamaan purkia pohjaan laihoin tuloksin. Hiihtelin sitten rauhassa loppuun ajassa 3:29. Aikamoinen reissu, mutta tulipa ainakin yläkroppaa reenattua!
Siinä oli sitten tän kauden (kisa)hiihdot, katotaan innostuuko ensi vuonna uudestaan.

Ens viikolla Kuopioon, ehkä käyn vähän Puijollakin lykkimässä....

Ps. Oliko kukaan lukija Hyvinkäällä kisaamassa? Toimiko suksi? Mikä tälli?

Ei kommentteja: