28.10.2012

Paluuyritys offseasonilta

Viikonloppuna leireiltiin Heltri porukalla Vierumäellä sangen talvisissa tunnelmissa. To/Pe välisenä yönä tupsahti ainakin etelään pari senttiä lunta ja pakkastakin piteli muutaman asteen verran. Viikonloppuna oli tarkoitus käväistä tiestöllä, joten cyclorossarin rengastus aiheutti hieman miettimistä. Kesällä mulla on alla Schwalben Marathon Racerit, jotka on suht kevyellä kuvioinnilla. En kuitenkaan uskonut lunta tai jäätä olevan paljoa, joten nastareiden vaihto ei vielä houkutellut. Viimehetken paniikkiratkaisuna vaihdoin kuitenkin eteen vähän enemmän nappuloita omaavan Ralli Ranen, joka osoittautuikin erittäin onnistuneeksi ratkaisuksi suht maltillisilla (3bar) paineilla.

Paluu geimeihin meni kuitenkin takkuisesti. Viikolla tuli hieman flunssaa päälle ja viivästytin päätöstä leirille lähtemisestä Pe aamuun saakka. Lähdin siis kuitenkin, mutta oli selvää että ohjelma tulisi olemaan osaltani aikaslailla kevennetty.
Perjantain harjoitukset jätin kokonaan väliin, kävin vaan altaan laidalta ihailemassa muiden uintia ja jeesailin hieman koutsia ohjauksessa.
La aamusta uskaltauduin sitten altaaseenkin ja maltillisilla tehoilla uin vähän vajaan setin n. 2700m. Ihan OKlta tuntui, mutta erityisesti potkusarjoissa alkoi vähän rassaamaan hengityksessä. Juoksutreenit jätin myös väliin, mutta päivällä käytiin sit isolla lössillä ulkoilemassa pyörien kanssa maastossa. Ajeltiin Ilvesreittiä Heinolaan ja takaisin. Suht sileän rengastuksen johdosta ylämäet piti painaa melko reippaasti, ettei jäänyt paikoilleen sutimaan. Syke nousikin vähän turhan herkäsi melko korkeisiin lukemiin. Tasaisella pyrittiin sitten vastaavasti pitämään rauhallista vauhtia, jolloin porukkakin pysyi yllättävän hyvin kasassa.
Sunnuntaina kävin sitten vaan altaan laidalla ja pyöräilemässä. Uskaltauduttiin n 10hlö porukalla talviselle maantielle. Ajeltiin pikkulenkki rauhallisia maalaisteitä, jotka olivat varsin ajettavassa kunnossa. Paikoitellen vähän jäistä, mutta ei ongelmaa ja selviydyttiin vain hieman kohmeisina takaisin opistolle. Sitten vaan saunan kautta pakkailemaan kamppeet ja lounaalle.

Meillä oli myös tälläkin kertaa loistavia luentoja. Todella mielenkiintoinen uusi tuttavuus oli maileri Riku Marttinen, joka kertoi juoksijan kausiharjoittelusta. Erittäin hyvä tyyppi, toivottavasti hänen tuleva kausi tulee onnistumaan!
Kuultiin myös kofeiinista ja itse esittelin muutaman kaupallisen nettivalmennussysteemin. Näistä ehkä myöhemmin lisää jos jotakuta kiinnostaa?

Nyt pitää taas lepäillä muutama päivä ja yrittää päästä irti viimeistä taudin rippeistä. Lähinnä ääni on vielä aika maassa. Treenikalenterista löytyy päiväys 5.11, jolloin pitäisi alkaa jotain tapahtumaan...

2 kommenttia:

Punatulkku kirjoitti...

Hei!
Minua kiinnostaisi nuo nettivalmennukset. Asun täällä Itä-Suomessa ja aloittelen tri-treenailua, joten hieman on hakusessaan treenien sisältö. Kuulisin (=lukisisn) lisää, jos sinulla on antaa tuollaisista vinkkejä.

Jupis kirjoitti...

Moi! Yritän sorvailla tiivistelmää esityksestäni sivuille lähiaikoina.