30.9.2012

Kauden 2012 päätöskisa Pääkaupunkijuoksussa

Tänään kävin kipasemassa Pääkaupunkijuoksussa puolimaran. Starttipaikka on sopivasti reilun 10min kävelymatkan päässä tästä kämpiltä ja reitti mukava keskuspuistossa, tosin vähän mäkinen ja hitaahko.
Hyvät alkuverrat ja starttiin kuitenkin aika epäilevin fiiliksin. Lähinnä jalkojen kuntoisuus on taas viime aikoina mietityttänyt ja kilsat jääneet vähiin. Eipä motivaatiokaan ole enää näin syksyllä ihan tapissaan.
PKjuoksun startti on aina melko piinaava. Massa lähtee liikkeelle futiskentältä ja vajaan parin sadan metrin juoksun jälkeen koko sakki pitäisi mahduttaa kapealle ulkoiluväylälle. Pientä kyynärpäätaktiikkaa, sekä puikkelehtimista joutuu harrastamaan jos meinaa päästä sujuvasti liikenteeseen. Yksi kaveri oli vielä juoksukärryineen siinä porukan mukana, enpä tiedä olisinko itse kehdannut....
Taktiikkana oli taivaltaa n 4:30 kilsavauhdilla ja aika hyvin se toteutuikin. Kireät jalkapohjat ja yksi hiertynyt varvas (uudet sukat..grr..) alkoivat vähän haitata loppumatkasta, mutta käytännössä vaan potku alkoi hiipua viimeisten neljän kilsan aikana ja porukkaa meni ohitse. Maaliin ajassa 1:37:57 (9./M40) joka on nelisen minuuttia hitaampi kuin ennätyskellotukseni viime vuodelta. Ihan ok kuitenkin tän hetkiseen kuntoon nähden. (Tulokset)
Nyt on aika vähän hengähtää ja yrittää saada jalat vihdoinkin kuntoon ensi kaudeksi!
(Kisakalenterista löytyvä Vantaa jää siis väliin, ellei tässä nyt jotain ihme hyperkompensaatiota tule päälle)

Ei kommentteja: