12.8.2012

Kuopio Triathlon

Olipa hienot kisat taas Kuopiossa! Hippasen viileähkö pilvinen sää, mutta eipä se kisan aikana haitannut. Vesi myös OK 17C. Maalissa tietysti aurinko paistoi jo lämpimästi.

Kilpailun jälkeen rentoutumaan mökille. Savusaunassakin tuli käytyä pitkästä aikaa!

Kisatapahtumiin:
Uintiin starttasin porukan vasemmalta ulkoreunalta, ehkä noin kolmannesta rivistä. Olisi kyllä pitänyt mennä suosiolla eturiviin, sillä heti startissa porukka levisi huolella, sekä muodosti eteen läpitunkemattoman muurin. Hakkausta tuli aikalailla, mutta tällä kertaa selvisin siitä kunnialla.  Tuntui että uin enemmän sivusuunnassa kuin eteenpäin yrittäen löytää vapaata reittiä. Ekan kierroksen loppupuolella maissakäynnin lähestyessä porukka taas tiivistyi ja oli melkoista painia päästä rantautumaan. Kello näytti aikaa 14:3x ekalle rundille.
Toisella kierroksella sai sit painaa vapaammin ja uinkin sen  reilun minuutin nopeammin. Hämmästyttävää että tulosten mukaan olin jopa 10. sarjassani ja uinti olikin tällä kertaa vahvin lajini :-O
Ekaan vaihtoon oli jonniverran pitkä matka rantaa pitkin hiekkatietä. Vaihto meni taas jälleen kerran surkeasti, sähläsin perinteisesti irtohihojen kanssa etc. ja porukkaa lappoi ohi..hooh.... Pitänee rakentaa transitioalue kotipihaan ja harjoiteltava lisää.

Pyörälenkille sitten kaikessa rauhassa tasaten hiljakseen pulssia. Reitti oli kaupungin päässä kortteliajon tyyppistä ja Saaristokaupunkia kohti mennessä suorempaa baanaa yhdellä merkittävämmällä nousulla Haapaniemessä. Muuten mukava reitti, mutta pari mukulakivipätkää tuntuivat aika ikäviltä. Ihan suht OK tuntui kulkevan, ei kuitenkaan mitään hurmioutunutta lentoa. Aikaisemmin startanneita pikamatkalaisia oli reitillä vielä kirjavalla kalustolla ja nopeuserot olivat huimat. Useat kuntosarjalaiset jäivät myös omien ohitustensa jälkeen ajelemaan keskellä tietä ja olivat paikoitellen tukkeena, monet ajoivat ihan muuten vaan keskellä kaistaa.

Toinen vaihto meni sutjakasti ja sitten juoksuun. Kuuluttajan mukaan olin sarjassani 9. sijalla juoksuun lähtiessäni. Rannassa oli ihan mukavasti porukkaa katsomassa ja kannustusta tuli monilta tutuiltakin. Juoksin alkuun 4:25 kilsoja hyytyen loppua kohti 4:35 ja porukkaa lappoi ohi, vauhtikestävyyttä ei vaan löydy. Viimeinen kilsa meni kuitenkin pienellä puristuksella 4:14. Mielenkiintoista nähdä että juoksuosuuteni oli sijoituksellisesti huonoin, jos vaan jalat kestäisi harjoitella....
Juoksu kuitenkin alle 45min, joten ei tässä ihan pohjamudissa mennä. Koko show 2:25:49, joka oli suurinpiirtein tavoiteaikani.

Onnittelut vielä Team Ahdille hienoista suorituksista. Alle 3h molemmilla kevyesti!!!!

15 Heikkinen Juha Helsinki Triathlon 2.25.49,7
Uintiaika: 00:28:32
Sija Uinti: 10
Pyöräilyaika: 01:12:40
Sija Pyöräily: 13
Juoksuaika: 00:44:39
Sija Juoksu: 17

1 kommentti:

Pia kirjoitti...

Kiitos onnitteluista Jupis! Ja hävisihän se kaksi minuuttia vielä loppuajoistakin, kun vähän odoteltiin. Nyt vaan uusia suunnitelmia punomaan syksyn ja varsinkin ensi vuoden varalle.