25.6.2012

Jatkoa satulaprojektille

Jatkoa aikaisempaan...part1 ja part2

Kuten arvata saattaa, oli satulan pelkkä hiilikuitupinta aika kova ajaa vaikkakin muotoilu muuten vaikutti yllättävänkin onnistuneelta. Päätin siis pistää satulaan hieman pehmustetta ja päällystää sen keinonahkalla.

Sopivaa pehmustetta oli yllättävän vaikea löytää. Teollisuus Etolassa olisi kyllä ollut jotain sopivan oloisia solukumeja, mutta niiden neliöhinnat olivat melkoisen kovia, lähemmäs 200eur!!!! Päädyin sitten käyttämään tasaista kengänpohjallista, joka on ehkä hieman liian pehmeää, mutta saa nyt tällä kertaa kelvata.
Keinonahka on haettu Eurokankaasta.

Liimasin pehmikkeen hiilikuitukuoreen kiinni kontaktiliimalla ja trimmasin reunat terävällä mattoveitsellä ja käytin hieman hiomapaperiakin joissakin kulmissa.
Lopuksi vielä nahka päälle. Leikkasin keskelle pienen "luukun" josta voi kurkistella kaunista hiilikuitukangasta. Nahkan liimasin myös samalla kontaktiliimalla pienissä paloissa edeten. Keinonahka taipui yllättävän nätisti satulan muotoihin.

Lopputuloksena on 179g painava satula, jolla olen ajanut nyt kesäkuussa miltei kaikki lenkit. Satula tuntuu käytössä paremmalle kuin esikuvana olleet Arione tri, sekä Cobb v-Flow. Pitkät lenkitkin on menneet mukavasti tri-housuilla ajaen, enkä ole kärsinyt aikaisemmista hiertymisongelmista. Pitänee tehdä satulasta jossakin vaiheessa muotti niin on tulevaisuudenkin istumisongelmat ratkaistu!

Muuten edellinen viikko meni hieman tasapainoillessa jalkavamman takia. Pari hyvää settiä sain tehtyä, mutta juoksu on yhä jäissä. Jalan tilanne on tosin nyt jo paaljon parempi ja tulen varmaan loppuviikosta kokeilemaan varovasti juoksua. Tunnelma onkin kääntynyt jo varsin toiveikkaaseen suuntaan!

Ma Uinti 2600m vr+4x250III+800II+8x25IV+vr

Ti Lepo
Ke Pyöräily 65km sis. noin 5min vetoja + loppuun 10:00 36km/h
To Lepo
Pe Pyöräily 147km lähes kisavauhtista. Loppuun 10km/16:39
La Avovesiuinti 2500m
Su Lepo
Total 8:451 kommentti:

Puolimatkassa kirjoitti...

Sweet!

Todella hienoa työtä! Käsityöblogi pystyyn ja hintalappu kylkeen :)

Tsemppiä viimeistelyihin!