22.4.2012

Lepoviikolla pohjevaivoja

Viisaammat on sanoneet, että kipu on kropasta poistuvaa heikkoutta. Ilmeisesti pohkeet on olleet aika heikossa kunnossa, sillä ne kipeytyivät melkoisen huolella tiistain VK juoksun jälkeen. Lopuksi vielä oikea pohje kramppasi kunnolla lauantain PK juoksulla ja viimeinen kilsa meni kävelyksi. Nyt on kaikki konstit kompressiosta kiinalaiseen käärmesalvaan käytössä jalan elvyttämiseksi! Lisävinkkejä otetaan vastaan!

Siitä VK juoksusta vielä. Hankin hiljattain Garmin Forerunner 910XT mittarin. Vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta peliltä, mutta juostessa tahtinäyttö (min/km) heittää pahasti. Mun piti juosta vedot karvan alle 5:00 vauhdilla, mutta mittarin näytön heitellessä päämäärättömästi 4:00-6:30 välillä, tulin sitten juosseeni ne 4:33 vauhdilla. Ilmankos vähän ahdisti. Ongelmasta on ollut juttua kansainvälisillä foorumeillakin, softapäivitystä odotellessa...
Liekö suunniteltua kovemmat vedot ja tuoreehkot kantapäästä aikaisempaa matalammat kengät syynä pohjevaivoihin? Todella hyvän tuntuinen kenkä muuten.

Ma Lepo / Hieronta
Ti Juoksu 11km sis. 5x sprintit + 2x8:00 (4:00pal)
Ke Cyclokrossarilla 8x mäkivetoja isolla tuumalla + 4x lyhyitä vetoja putkelta
To ap. Juoksu 8,2km. Rasvalenkki.
ip. Uinti 2600m
Pe Kuntopiiri 30min (Ironcoachingin opit mielessä!)
La ap. Juoksu 13,8km PK sis. parit ruskot. Pohje kramppasi lopussa.
ip. Uinti 1500m
Su Pyöräily 92,5km PK2 tripyörällä. Kyllä se kulkee hienosti!


Total: 9:16

3 kommenttia:

Jupu kirjoitti...

Voi painaa kyllä hieman jos n. 30s kovempaa juoksee vedot, edes yhden. Suosittelen sen 910xt:n kanssa käyttämään sitä kierroksen keskitahtia, siihen asti että tuo bugi korjaantuu. Itsellä menee vedot nätisti sen mukaan aika tasan siihen mihin haluankin.

Jupis kirjoitti...

Jeps, ihan aloittelijamainen moka... kevään hurmosta... Kiitti vinkistä, pitääpä konffailla laitetta. Ei oo nämä Garminit vielä ihan selkäytimessä.

Perttu kirjoitti...

Jännä juttu nuo pohkeet. Kannattaa ehkä aloittaa noilla kengillä paljon lyhyemmistä lenkeistä ja lyhyellä askeleella. Voi olla että pohkeet kuitenkin tulee noilla aiempaa vahvemmiksi kun etenee vähän kerrallaan. Mulla ei ainakaan mikään kipeytä enää pohkeita kun noilla matalilla on juossut, vaikka ekoilla lenkeillä hieman pohkeet väsyikin.