5.9.2011

Syksykausi ja TdH

Tour de Helsingin lähestymisen on huomannut viime päivinä ikkunasta ulos katsoessa! Kosteissa tunnelmia on myös ollut parina päivänä työmatkapyöräillessä! Noh, onneksi itse TdH vedettiin läpi komeassa kelissä!

Tampereen EM kisojen jälkeinen elämä on käynnistynyt hiljakseen. Lihakset oli muutaman päivän todella kipeinä, oikeastaan huonommassa kunnossa kuin viime kesän täyden matkan jälkeen. Henkisesti tuo reissu oli kuitenkin helpompi nakki ja treenit oli mielessä heti kun vaan jalat alkoivat toimimaan.

Lauantaina kisailtiin Kuusijärvellä Jönssin Maljan merkeissä viestityyppisessä kilpailussa kolmihenkisin joukkuein. Pyöräosuudella yritin ihan tosissaan painaa, jotta saisin vertailukelpoisen ajan statistiikkoihini. Parkkipaikan kupeesta startattuna huonoimmalla mahd tuulensuunnalla kierros 15:49. Ihan jees, pari sekkaa hitaampi kuin toukokuun temmossa ja starttipaikasta johtuen olisi puhdas kierros ollut vielä n. 15sek nopeampi.


Ja se Touri! Startattiin Mr. Puolimatkan kanssa maltillisesti 32km/h ryhmässä. Tällä kertaa alkumatkan ajo oli mielestäni hieman siistimpää kuin aikaisemmin. Ei tarvinnut olla ihan koko ajan lapaa nostamassa ja jarruttelemassa. Vapaan ajon alku jäi taas hieman hämärän peittoon, mutta jossakin vaiheessa alettiin sit kiihdyttelemään. Velskolan mäissä tuli perinteiseen tyyliin paranneltua asemia jonnii verran.
Alkuperäinen suunnitelma oli aloitella rauhassa ja katsoa sopiva pienempi ajoryhmä. Suunnitelma vahvistui mielessäni, kun katselin erään vanhemman keltapaitaisen herran ajoa 32 ryhmässä. Kimpoili puolelta toiselle ihan miten sattuu ja ilmeestä päätellen veti jo ihan limitillä.
Jossakin Lepsämän jälkeen näimmekin pienen irtioton, johon sitten iskettiin kiinni. Mukava oli painaa porukan keulilla. Lopulta muodostui tosi hyvä n. 20 kuskin ryhmä, joka eteni reilulla 35km/h keskarilla erittäin siististi parijonossa ajaen.
Jossakin Paippisiin tullessa meinasi käydä vanhanaikaiset kun valuin porukan hännille syömään, nesteetkin oli jo aika lopussa. Siihen sitten tultiin parille peltoaukealle sivuvastaiseen tuuleen, jolloin meinasin tipahtaa porukasta. Pienellä taistelulla takaisin ryhmään ja loppumatka sujuikin sitten letkeämmin takaisin Velolle. Jokunen muukin kaveri tais tippua samassa paikassa.
Kuvassa ollaan menossa Kuninkaanmäessä. Tarkkasilmäiset voi kenties bongata ainakin pari tuttua blogistia....
Hyvä keikka hienossa kelissä, ajoaikakin parani 15min edellisestä kerrasta. Katotaan uskallanko vielä seuraavan kerran lähteä mukaan, kop kop.....

Ei kommentteja: