19.9.2011

Pääkaupunkijuoksemassa

Syksyn juoksuhuipentumat ovat taas käsillä. Sunnuntaina juostiin Pääkaupunkijuoksun puolimaraton erittäin komeassa syyskelissä!

Juoksussa strategiana oli tällä kertaa lähteä pikkuisen rauhallisemmalla vauhdilla liikenteeseen kuin viime vuonna! Kapeasta reitistä johtuen eka puolikilsaa on tosin vedettävä ihan reippaasti, että ei joudu jarruttelemaan massassa. Tavoitevauhti oli 4:30min/km ja se pitikin hienosti Garminin nakutellessa lukemia vähän tavoitteen allekin sykkeiden pysyessä kuitenkin kontrollisssa.
(kuvassa mennään reilun 3km kohdalla ja taas tarkkasilmäiset voi kokeilla bongata pari blogistia. Kiitokset kuvasta Pialle!)
Viimeiset pari kilsaa oli taas melkoista rahnuttamista, mutta niinpä se kai kuuluukin olla suht onnistuneessa suorituksessa. Aika painui kuitenkin reippaasti alle tavoitteeni 1:35, ollen maalissa 1:34:06. Oma puolikaan ennätykseni parani samalla kolme minuuttia!
Tässä vielä tarkemmat datat Garmin Connectista (en näköjään osannut stopata mittaria ajoissa maalissa)
Lopputulokset

Juoksukautta olisi tarkoitus jatkaa vielä muutaman viikon ajan loppuhuipentumaan Vantaan Maratoniin saakka. Tavoitteena siellä olisi juosta 3:30 pintoihin. Pienenä vaaramomenttina on taas jälleen kerran jalkojen kuntoisuus. Jalkapohjat on olleet melkoisen kireänä viime aikoina ja akilleksessa tuntemukset lisääntyneet. Katotaan miten palautuminen tästä viikonlopusta onnistuu ja sen mukaan sitten mahd. muutokset syyskauden ohjelmistoon.

Ei kommentteja: