26.9.2010

Viikossa puolimaraton kuntoon :-D

No ei tässä nyt ehkä ihan nollasta olla lähdössä, mutta takana on kuitenkin miltei 5vkoa liikuntavapaata kautta. Reissussa tuli uitua pari vetoa muutamana päivänä hotellin altaassa, yksi juoksulenkki ja jonkin verran käpöttelyä luonnonpuistoissa ja urbaanimmassa ympäristössä.

Lueskelin tänään Triathletes Training Biblestä mitä 3 vkon treenitauko vaikuttaa suorituskykyyn. Tässä muutamia paloja:
-Rasvojen käyttö suorituksen aikana -52%
-VO2max -8%
-laktaatit suorituksen aikana +88%
-laktaattikynnys -7%
...ja mitä lie tapahtuu suorituksen taloudellisuudelle... jne.

No spekulaatiot sikseen. Juoksin tänään Pääkaupunkijuoksun puolimaratonin. Viime vuonna juoksu jäi väliin flunssan takia ja sitä edeltävänä syksynä akillesjännevaivojen takia. Parina muunakin syksynä olen tainnut joutua juoksun perumaan, mutta kaudelta 2007 sentään löytyy tulos 1:38.
Juoksukuntoa yritin herätellä muutamilla vedoilla ja työmatkatempoilulla. Myös seuran kuntopiirin ja torstain uintisession ehdin korkkaamaan.

Olipahan varmaan tuskaisin juoksukisa johon olen koskaan osallistunut!! Alku lähti reippaasti ruuhkaa karkuun. Eka kilsa jopa 3:58 vauhtia, joka nauratti kovasti vielä siinä vaiheessa. Kolmannen kilsan kohdalla on piitkä mäki, jonka otin suht kevyesti ja sen jälkeen tasasin tavoitevauhtiini 4:30min/km. Ja 13km kohdalle sitä vauhtia kestinkin, kunnes noutaja tuli. Nivuset oli ihan finaalissa ja meno alkoi tahmomaan vauhdin tippuessa 5min/km ja sitäkin kehnompiin lukemiin. Loppukiriinkään ei ollut enää mitään annettavaa, joten aika painui lukemiin 1:40:08.
Eiköhän kisakausi 2010 ole nyt tiukasti paketissa!

Ei kommentteja: