10.6.2009

Rykäsy nro 1

Eipä taaskaan sää suosinut Rykäsyä. Pyöräiltiin Tuomaksen kanssa mestoille ja vettä tuli kevyesti niskaan lämpötilan ollessa joku 12C. Kamppeet oli jo hyvässä märässä hiekkakuorrutuksessa transitioalueelle saavuttaessa. Viimevuotisesta vastaavasta kisasta viisastuneena ajoin sentään Goretex takki ja sukat jalassa, joten en ihan kokonaan ollut märkänä / jäässä.
Uinti oli normaalia lyhyempi, sillä takasuoran toinen poiju oli yhä hukassa joten oikaisimme reittiä hieman ensimmäiseen uimarannan poijuun. Uinti oli perus ihan OK, suunnistus ei ole ihan vielä rutiinissa mutta eipä ollut mitään ongelmiakaan. Ensi kerralla täytyy lähteä vielä vähän keskemmältä niin tottuisi paremmin alun ruuhkiin ja saisi kenties peesihyötyjäkin.

Eka vaihto oli tautisen hidas. Tein ennen kisaa päätöksen että pistän kuivan paidan päälle uinnin jälkeen, lisäksi sukkien, irtohihojen ja ajohanskojen virittelyyn paloi ylimääräistä aikaa ja alkuun märkäpukua riisuessa sykevyökin irtosi päältä.... ja jengiä lappoi ohitse.
Pyörä liikkui alun kangistuneisuuden jälkeen ihan kohtalaisen tuntuisesti ja sainkin ajettua porukkaa jonkin verran kiinni.
Toinen vaihto oli nopea ja ohitin siinä pari kaveria. Kenkiä jalkaan laittaessa totesin jalkaterän olevan ihan tunnoton eikä koko jalkaa meinannut löytyä :-P
Juoksun alku tuntuikin todella epämiellyttävältä jalkaterien ollessa tunnottomat, ihan kuin jotain legoja olisi pistetty kengät täyteen. Juoksun alkuvaiheissa Lasse valtavalla juoksuvauhdillaan meni kohta uudestaan ohitseni. Juoksu kulki muuten OK ja sain pidettyä vauhdin tasaisena loppuun saakka.

Loppuaika oli n. 1:12:55. Uinti rapiat 12min, pyörä 33:55 + yhteensä hitaat vaihdot + OK juoksu.
Tarkempia osuusaikoja ei tällä kertaa ole vielä saatavilla, koska Polarin mittarini on yhä huollossa. Toivotaan että virallinen tulospalvelumme toimisi ripeästi.
Tämä on muuten ensimmäinen kerta triathlon historiassani kun kisan tulos on edellistä vuotta heikompi! Uskoakseni kuitenkin syytä huoleen ei pitäisi olla ja menoa alkaa löytyä muutaman viikon sisään. Kahden viikon päästä rykästäänkin taas seuraavan kerran.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän tuollainen sää vaikuttaa aikoihin, ja pidentää vaihtoja...

Itse oon tuota funtsinut kanssa, että nyt kun ajat ei enää parane niin hyvä tavoite on pysyä vaikka samassa kuosissa edes kuin edellisenä vuotena...tai hidastua vain minuutin..tai kaksi...tai..
jv:-)

perttu kirjoitti...

Siis kunnon age group -asenne äijillä ;) Etteköhän te vielä kiilaa vauhtia molemmat heti kun alkaa raajat sulaa.