26.6.2019

Kisakaudenavaus 2019

Tuusulajärventriathlon

Kauden avaus tapahtui jo lähes perinteisesti Tuusulanjärvellä perusmatkalla. Kelit olivat menneet aika viileiksi, kisan alla oli vähän myrskyäkin niin avovesikauden aloitus jäi tälläkin kertaa kisastarttiin. Lisämausteena vielä uudella märkäpuvulla :-D
Kisa-aamu oli viileä ja vähän vettäkin ripeksi päälle. Uinti ei niin hirveästi huolestuttanut (vedenlämmöksi mitattiin 14,7C), mutta sen jälkeinen pyöräily kyllä.
Alkuverrana vartin verran juoksua ja sitten "lämmittelemään" veteen. Oi saakeli että oli kylmää vettä, eka pulahduksella tuntui että aivot räjähtivät päästä. Hyvä että kävin pulahtaa, kisastartissa olikin sitten huomattavasti helpompaa.
Aloittelin nyt kaikessa rauhassa vähän taaempaa ja käpöttelin starttivihellyksen jälkeen kaikessa rauhassa järveen. Suunnitelmana oli vetää ihan kelluntavauhtia ekalle poijulle ja alkaa sitten hiljakseen uimaan. Uinti tuntui itseasiassa aika hyvältä, mutta kierroksia en vaan saanut ollenkaan. Ehkä se kylmä vesi vaikutti asiaan?
Ekassa vaihdossa sitten pistin päälle kaiken mahdollisen... tuuliliivi, irtohihat, hanskat, sukat... hidastahan tuommoinen pukeminen on, mutta pyöräillessä varustus tuntui sopivalta. Reidet alkoivat kuitenkin jäätymään noin ekan kympin jälkeen ja ajaminen ei ollut kovin rentoa. Jäin pikkuisen edellisen vuoden wateistani (NP 212W, IF 0.875) ja reitin ollessa vielä 1,5km ylimittainen tuli muutama minuutti extraa edellisen vuoden scooraukseen.
Päivän päälajiksi olin jo ennenkisaa ajatellut juoksun. Olen viime aikoina pistänyt vähän lisää paukkuja juoksutreeniin ja se tuntui auttavan. Sain helposti pidettyä alle tavoiteajan 4:10min/km vauhtia. Loppukiriä ei tälläkertaa tarvittu ja rullailin maaliin juoksuajassa 41:04 (4:08min/km) johon olen hyvin tyytyväinen. Koko show vei aikaa 2:26, joka lienee hitain perusmatkan scooraukseni pitkään aikaan. Viileän kelin lisäksi ei onneksi huolia, tästä se kausi alkaa.

Rykäsy Kuusiksella

Kelien lämpeneminen alkoikin sitten heti ja seuraavan viikonlopun rykäsyyn päästiinkin helteisissä tunnelmissa.

Uintiin otin tutun paikan Esa Ollikaisen ja Jari Aaltosen viereltä. Kääntöpoijuilla oli pientä kolinaa naapurin kanssa, mutta muuten sain hyvin uitua omaa uintia. Vauhti on yhä aika maltillista, mutta ihan OK sijoituksella kuitenkin vedestä ylös.
T1 omanmittapuun mukaan OK, nyt ei tarvinnut alkaa pukemaan turkiksia päälle. Sit vaan pyörällä pää alas ja ohituskaistalle. Pyöräreitillä oli tällä kertaa kaksi tietyöpätkää. Ensin lyhyt sepelipätkä Kimalaisentien mäessä, jossa pyörä tuntui räjähtävän palasiksi. Toinen oli sitten parin kymmenenmetrinen liikennevalo-ohjattu pätkä ennen Kuninkaanmäkeä, joka sovittiin ajettavaksi rollaattorivauhtia. Tässä olikin hyvä ottaa vähän huikkaa pullosta. Pyörä kulki ihan OK ja vaihtoon tasan 32minuutin pyörittelyn jälkeen (38,8km/h/226W).
T2 reippaasti ja matka jatkuu. Katselin että eipä tuo juoksuvauhti sen kovempaa ole kuin Tuusulassa, vaikka matka olikin nyt vain puolet siitä. Vähän mäkisempi reitti ja kovempi pyöräily taisi jarruttaa menoa. Puolivälin jälkeen Jarkko tuli rinnalle ja ohi, kiitäen M40 sarjan voittoon. Ei ollut mitään saumaa vastata vauhtiin. Lopussa sain vielä Esan kiinni. Maaliin loppuajassa 1:09:18 (M40 2.). Kärkeen jäi matkaa vielä 2,5min.

Tällä viikolla sitten osaltani alkukesän kisat päättävä klassikko Kiskon perusmatka. Pikkuisen kurkku kipristellyt viime viikosta ja nokka tukossa, joten täytyypä katsoa mitä tästä tulee ja joutuuko muokkaamaan kisakalenteria. Seuraavat startit suunnitelman mukaan Turussa puolikkaalla ja ehkä vielä Vierumäellä.

Ei kommentteja: