27.3.2019

Talven kuulumisia

Tammikuu

Tammikuun harjoittelun pohjana oli Tour de Zwift. Kysessä oli yhdeksän etapin sisäpyöräily"kilpailu" erityyppisillä Zwiftin reiteillä. Startteja tuli siis 2-3 per viikko ja suunnitelmana mulla oli ajaa jokatoinen etappi reippaammin ja välissä sit semi-palautellen. Yhden etapin kesto oli vajaasta tunnista puoleentoista tuntiin.
Starteissa oli kivasti porukkaa aina viivalla, keskimäärin ehkä 1500-2000 polkijaa. Lähdöissä ei paljoa himmailtu, kuten Zwiftissä on tapana. Jengi lähti heti paukusta latomaan hirveää kyytiä. Oli siis syytä olla jo hyvät alkuverrat alla tai sitten vaan malttaa itse aloitella rauhallisemmin. Itse noudatin jälkimmäistä vaihtoehtoa ja usein olinkin jo ensimmäisen minuutin ajon jälkeen porukan puolivälin huonommalla puolella. Useimmiten tuli sitten tehtyä tasaista nousua ja maalissa sijoitus oli lopulta n. kärki 20% joukossa. Huikein etappi oli nro 6, jossa noustiin Alpe du Zwiftin huipulle. Kyseessä on siis legendaarinen Alpe d'Huezin nousu, joka on mallinnettu Zwiftin Watopia maailmaan. Siinä sai mukavasti kärsiä vajaan tunnin nousun (n. 90%FTP), kokonaisajoajan ollen 1:50.
Muuten ohjelmassa oli hiihtoa pääasiassa PK tehoilla n 2krt viikossa ja yksi uinti Ironcoachingin porukan kanssa aina viikonloppuisin.

Helmikuu

Heltri syysleirillä Antti Hagqvist puhui maaliskuun syndroomasta, jolloin kehitys alkaa useilla stallaamaan. Mulle tämä heikko hetki osui tällä kertaa jo helmikuulle.
Muutama syy:
-Hiihtokelit menivät huonoksi ja motivaatio sitä myötä laskelmaan
-Pikkuisen flunssaa omalla kohdalla ja perheessäkin
-Zwiftin rallipohjaista ohjelmaa muutin strukturoidummaksi tammikuun kynnystestauksen tulosten pohjalta. Flunssasta palautellessa ohjelmaan tuli suunniteltua enemmän Z1/Z2 alueen pyörittelyä.
Koko treenipaketissa muutenkin vähän hakemista ja määrätkin tippuivat tammikuuta matalammiksi.

Maaliskuu

Yritystä rytmiin, joka oli tosiaan suunniteltu jo helmikuulle. Olen pyrkinyt kuulostelemaan entistäkin tarkemmin päivän virettä (palautuminen/yleinen stressi) ja sen mukaan skaalaamaan treenien sisältöä. Hyviä treenejä tulikin erityisesti pyörällä, mutta määrää on hyvin vaikea saada mahtumaan viikkoon mukaan. Noin 6h per vko toteutumalla on menty.
Viimeinen viikko onkin sitten taas sairasteltu perheessä. Pienimmät saatiin just takaisin päiväkotiin & kouluun, mutta itse olen yhä vähän köhäisenä. Nyt täytyy vaan malttaa, ettei tauti pitkity kuten kävi esim. viime huhtikuussa.

Tässä suurinpiirtein tämänhetkinen viikkosapluuna.

Ma Lepo
Ti ap. Vastuksella napakampia intervalleja 1h ip. Juoksu 30-45min kevyttä
Ke, To & Pe vähän vaihtelevasti riippuen onko etätyöpäiviä (sisäpyöräily) tai työmatkapyöräilyä
La ap1 Juosten uimahallille + Uinti 1h ap2 Hiihto/Juoksu 1h PK
Su Vastuksella 1-1,5h kisa tai pidempiä mäkivetoja sweetspotilla

Voimaharjoittelu näköjään puuttuu taas listoilta. Muutaman kerran viikkoon olen tehnyt pientä core/lantioalueen jumppaa, mutta vähän suurempaa panostusta vaatisi. Ryhtiliikkeen paikka!

Ei kommentteja: