7.7.2019

Kisko Triathlon 2019

Kausi jatkui perinteisellä Kisko Triathlonin perusmatkalla. Kisa on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty triathlonkilpailu.
Uintiverrassa olin vähän pulassa. Kisan alla alkoi tuuleksimaan ja terävähköä aallokkoa tuli vasemmalta, siis omalta pääsääntöiseltä hengityspuoleltani. Ei nyt mitään valtavia maininkeja, mutta kun avovesitreenit on useammalta vuodelta olleet jo hyvin vähissä niin en meinannut löytää sopivaa uintirytmiä.

Startissa homma onneksi lähti sujumaan vähän paremmin, uinnin eka puolikas mentiin kuitenkin vastatuuleen. Viimeiseltä kääntöpoijulta sitten tultiin vähän vauhdikkaammin surffaillen loppuun ja uintivauhdiksi tuli ihan OK 1:38min/100m. Uinti oli kuitenkin useampien kisaajien mittarien mukaan reilu 200m ylimittainen, niin aika painui päälle 28min.

T1llä tsemppausta ja varmaan ensimmäisen kerran urallani olin IronHannua nopeampi, vaikka jättiläismäinen ajanottochippi yritti kovasti taistella lahkeessa vastaan märkäpukua päältä kiskoessani.

Pyörällä eka ylämäki mahd iisisti, sykkeet olivat kyllä korkealla. Yritin ajaa ekan kympin rennosti puristamatta, mutta reipas vastatuuli hidasti menoa. Tuntui että alamäessäkään ei päässyt minnekäään. Pyörän eka puolisko olikin ainakin Strava historiani hitain Kiskossa (2014->). Laskelmieni mukaan olin 7. tai 8. puolimatkassa. Paluumatkalle tuuli tuli sitten pääsääntöisesti sivusta ja maisema vaihtui vähän vauhdikkaammin. Vaihtoon tultiin taas IronHannun kanssa peräkanaa.

T2 onnistui myös hyvin ja sitten juoksuun mäkiselle reitille. Kilsavauhdit täällä on tyypillisesti vajaa 10sek/km hitaammat kuin tasaisemmalla reitillä esim. Tuusulassa. Eka kilsa ylämäkeen tuntui lähtevän vähän liiankin nopeasti, mutta sain kuitenkin pidettyä tasaista vauhtia ja muutama atleetti tuli ohiteltua. IronHannu hengitti pitkään niskaan ja olin varma, että hän antaa tappoiskun viimeisessä ylämäessä. Sain kuitenkin viimeisellä kierroksella vähän kaulaa ja lisäksi vielä tehtyä pari ohitusta. Maaliin laskettelin lopulta neljäntenä ajassa 2:21:24. Lopputulokset
Hieno kisa kaikenkaikkiaan taas Kiskossa. Nyt vähän lomaa ja kuntoisuuden virittelyä kohti kauden pääkisaa elokuussa Turun Challengessa.

Ei kommentteja: