12.3.2018

Muutoksia treenirutiineihin

Syksyn ja edeltävän talvenkin sairastelut alkoivat jo vähän kyrsimään. Onko jotain mihin pystyy itse vaikuttamaan ahkeran käsien pesemisen, D-vitamiinin syönnin jne. lisäksi?Tämän vuoden puolella olen lukenut treenipäiväkirjan "Training load" käppyrää kuin piru raamattua.
Mielenkiintoista oli huomata, että useamman kerran tuli flunssan takia treenipaussia kun olin saanut edes pari viikkoa treenattua säännöllisemmin eli miltei päivittäistä työmatka-ajoa ja siihen päälle ainakin kerran viikkoon uintia ja jotain muuta "laadukasta" tilanteeseen sopivaa treeniä. Treenimäärät on nippanappa terveysliikuntatasolla, mutta pohjalta löytyy kuitenkin melkoista stressiä perhearjen pyörittämisestä kaikenlaisine haasteineen huonosti nukuttujen öiden jne. muodossa. Pyrin seuraamaan myös leposykettä ja jos käppyrät alkaa nousemaan liikaa on vaan uskallettava ottaa lepopäivää kehiin.

Päätin muuttaa muutamana edellisenä vuotena ollutta työmatkapohjaisen liikunnan sapluunaa.
Ensimmäinen päätös oli että en aja enää ihan jokaisena päivänä pyörällä töihin, jotta saan treeneihin enemmän varianssia. Erityisesti torstait olen nyt kulkenut julkisilla kun illalla on kuitenkin tiedossa kovempi uintitreeni ja sen alla Ti tai Ke teen useimmiten myös jonkinlaisen tehotreenin vastuksella tai hiihtäen. Näin saan vähän tasoitettua kuormituspiikkejä.
Syksyn oman puolikuntoisuuden ja lasten sairastelujen myötä olen myös tehnyt nyt aikaisempaa enemmän etätöitä. Talven lumi ja pakkasinferno on myös vaikeuttanut päiväkotiin kulkua (työnnät yhdellä kädellä tuplavaunuja ja talutat toisella pyörää...) ja tämä tarkoittanut myös arkipyöräilyiden vähenemistä. Mutta toistaalta taas olen ehtinyt lyhyelle lounastreenille tai iltapäivästäkin touhuamaan jotain pientä ennenkuin lapset on haettava päiväkodista.

Tänä talvena myös lajikirjo on uudistunut muutamaan aikaisempaan vuoteen verrattuna, sillä kelit ovat taas mahdollistaneet hiihdon pääkaupunkiseudullakin miltei kotiovelta käsin. Parina aikaisempana vuonna latua on ollut oikeastaan parit reilun kilsan kiepit niin lenkit ovat jääneet vähiin. Nyt olen yrittänyt päästä pari krt viikkoon ladulle. Tyylinä on useimmiten ollut pertsa, sillä pertsailuun sopivat ladut löytyvät lähempää ja sitä on muutenkin mukavampi pistellä menemään enemmän PK lukemilla. Salaisena tavoitteena on tällä kaudella hiihtää enemmän kuin kausilla 2014-2017 yhteensä!

Tässä vielä vkon 9 jumppailut:
Ma ap. Trainerilla 30min, kevyt ja herättävä parilla kadenssin nostolla
ip. Hiihto pertsaa 1:22  PK
Ti Lepo. Käppyrät olivat nousseet turhan rivakasti ja karmea pakkanen ulkona!
Ke Trainerilla 55min sis. 3x10:00 crisscross noin 90%FTP
To Uinti 1:15, Teemana lyhyempiä pätkiä laadukkaasti, pitkät tauot. Pääsarja 10x100II
Pe ap. Pyörällä töihin 45min kevyehköä
ip. Pyörällä kotiin 38min vielä kevyemmin
La Hiihto pertsaa 1:29 PK
Su Kisiksellä Wattbikellä 20min 2x3:00(105-115%FTP) tytön telinevoimistelutreenien ajan. Treeni jäi lyhyeksi ulkopuolisista syistä.

Total 7:15

Ei kommentteja: