Silmiinpistävintä mittarissa on muotoilu, joka mennyt pyöreään suuntaan merkin aikaisemmista neliskulmaisemmista triathlonkelloista. Ko mittari on ikäänkuin kevennetty versio möhkälemäisemmistä Fenix 5 sarjan mittareista ja kaikki mahdolliset viimeisimmät viipottimet pitäisi löytyä ominaisuuksien listasta.
En ala mitään tarkempaa vertailua kirjoittelemaan kun DCRainmaker on ehtinyt sen jo normaalin tyhjentävään tyyliinsä tekemään viime keväänä. Tässä kuitenkin jotain makupaloja ja mukavia uusia featureja.
Ensimmäinen fiilis uudesta mittarista on että nyt vihdoinkin alkaa olla kaikki kohdallaan! Erityisesti koko, paino, neutraalimpi ulkonäkö ja responsiivinen käyttöliittymä. Myös näytön värit ovat kirkastuneet sitten edellisen sukupolven.
Rannesykemittaus
Vaikka olenkin vanhan liiton sykevyömiehiä, joudun myöntämään että onhan tuo rannemittauskin ihan kiva varsinkin arjen työmatkatempoa ajatellen. Säästää joka aamu vähintään kriittiset parikyt sekuntia aamuvalmisteluissa. En ole vertaillut sykkeitä vyön kanssa, mutta käppyröitä tarkastelemalla ja RPE vertaamalla lukemat näyttävät realistisilta, enkä ole mitään kummallisia hyppyjä havainnut, Faktahan kuitenkin on että rannemittaus ei pysy äkkinäisissä sykkeen vaihteluissa niin hyvin mukana ja joillakin ei vaan rakenteellisista syistä toimi ollenkaan. Työmatkatempoiluihin ainakin tässä vaiheessa kautta tarkkuus lienee ihan riittävä. Eipä noita lukemia muutenkaan tule nyt talvitakin alta livenä nähtyä. "Kunnon lenkille" laitan vielä sykevyön päälle ja mittarin hihan päälle näkyviin.Juoksutehoa
Garmin toi loppuvuodesta saataville muihinkin tuoreemman pään mittareihin juoksutehon laskennan. Mittaus vaatii kaverikseen HRM-RUN2 tai HRM-TRI sykevyön, jonka kiihtyvyysantureiden ja maagisen algoritmin perusteella mittari näyttää sitten teholukemia. Pyöräilyn watteihin tottuneena lukemat näyttävät epäilyttävän korkeilta, mutta samahan tuo kun vaan pysyisivät aina saman suuntaisina. En ole tehnyt mitään juoksu FTP testiä jonka perusteella voisi sitten alkaa suunnittelemaan harjoituksia tarkemmin. Itseasiassa en edes vielä tiedä mikä olisi se oikea tapa tehdä testi. Juoksuteho on sen verran tuore ominaisuus, että asiantuntijatkin näyttäisivät vielä olevan eri linjoilla. Tällä hetkellä siis keräilen vaan dataa ja katsotaan keväämmällä miltä käppyrät alkavat näyttämään.Aktiivisuusrannekkeena
Enpä sen kummemmin arjen aktiivisuutta seuraile, mutta ihan mielenkiintoista välillä katsoa minne syke pomppii päivän mittaan kun 935 jaksaa mittailla 24/7. Ja varsinkin yöllä. Meillä on usein niin sanotusti vaihderikkaita öitä, keskimäärin 1-2 ylimääräistä natiaista kiipeää sänkyymme nukkumaan (=pyörimään ja hakkaamaan) ja unenlaatu on sitten sen mukainen. Oheisessa kuvassa näkyy kivasti miten joulupukin tulon odotusjännitys ja vähän sairastelleet tytöt pitivät leposykkeen joulun pyhinä korkealla.
Muutamiin bugeihinkin olen törmännyt:
-Kielen valinta. Tykkään käyttää kelloa englanninkielisenä, koska useimmiten suomennokset ovat hieman erikoisia. Jostakin syystä kello vaihtaa aina kieleksi takaisin suomen. Ehkä asetus valuu jostakin Garmin Connectin uumenista tms aina päivityksen yhteydessä?
-Päivitys on jumittanut muutaman kerran. Ruudussa lukee vaan "Siirtää". Bootilla korjaantunut. Onhan tuossa Garmin Connectissakin aikaisemminkin ollut jotain pientä probleemaa muidenkin mittareiden kanssa.
-En tiedä onko 935 vai Edge 520 vika, mutta jos molemmat ovat samaanaikaan päällä saan kummia piikkejä kadenssiin (ja tehoon) sisäpyöräillessä. Virhettä ei tule jos vaan jompikumpi on päällä. Potentiaalinen ongelma kesän kisoissa.
Yhteenvetona: Todennäköisesti paras tällä hetkellä markkinoilla oleva triathlonmittari. Jos aikaisemmin joku tökki (useimmilla Garminissa muoto/kellon väritys) niin nyt en pysty sanomaan yhtä ainoaa syytä miksi kannattaisi odottaa seuraavaa sukupolvea. Huippuhankinta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti