9.10.2016

Juoksukuulumisia

Syksy on edennyt vauhdilla, enkä ole näköjään ehtinyt laitella kuulumisia. Elo-syyskuussa meillä oli parit lapsiperheen perusflunssat + enterorokkoa, mutta selvisimme näistä melko helpolla. Omalle kohdalle osui pientä tukkoisuutta ja muutaman päivän kurkkukipua.
Treenissä pääfokuksena on ollut juoksukuntoon pääseminen. Mitään tieteellisen tarkkaa ohjelmaa en ole noudattanut, lähinnä tavoitteena saada juoksutreeniin jatkuvuutta ja jalat kestämään harjoittelua.

Olen yrittänyt juosta noin jokatoinen päivä. Viikon ohjelmassa on ollut about neljä lenkkiä:
-kevyt peruslenkki n 30-40min
-toinen samanlainen, mutta välillä mukaan muutamat kiihdytykset/ruskot/stridet vai miksi näitä nyt itsekukin kutsuukaan.
-reippaampi tasavauhtinen / intervalleja. Pari kertaa olen käynyt vähän radallakin fiilistelemässä.
-"pitkä"PK lenkki useimmiten vauhtia loppua kohti nostaen. Lenkin pituutta olen nostanut hyvin varovaisesti, pisimmän ollessa 17,5km/1:40.
Juoksutreenit ovat menneet erittäin hyvin, en varmaan ole useampaan vuoteen saanut näin laadukkaasti juostua. Kilsamäärät ovat kuitenkin yhä sen verran maltillisia (noin 30km/vko), että päätin vaihtaa Vantaan Maran matkaksi puolikkaan. Toivottavasti näin pääsen jatkamaan treenejä nopeasti kisan jälkeen tavoitteiden ollessa tulevilla kausilla. 
Muuten viikolla on ollut pyöräilyä parina päivänä, tyypillisesti edestakaisin päiväkotiin vaunu perässä. Uintia vielä kerran viikkoon seuran vuorolla.

Ja mites Vantaalla kävikään...

Kuva: Esko Lahti
Päivä oli aurinkoinen, mutta viileä ja tuulinen. Vaatetus ja pidempään asvalttitakomiseen sopiva kenkä mietitytti ennen starttia. Laitoin sit pitkää lyreksii jalkaan, T-paita, käteen hanskat ja irtohihat. Buffi päähän. Jalkaan tunnetusti nopeat Addun Adios Boostit.
Paukusta matkaan melkoisessa ryysiksessä, mutta löysin aika hyvin tilaa vasemmalta reunalta ja pääsin tavoitevauhtiini 4:10-4:15min/km. Matka eteni mainiosti vauhdin pysyessä. "Pacemakerina" hyödynsin myös parikymmentä metriä edessä taivaltavan alle 1:30 mieheksi tiedetyn seurakaveri Tommin selkää. Reipas tuuli vaikeutti  menoa paikoitellen, hainkin välillä taktisesti vähän tuulensuojaa muista raastajista. Eka kierros 44:48, tsäänssi 1:30 alitukseen oli siis tarjolla.

Toisella kierroksella sai tehdä tosissaan hommia, mutta vauhti piti yhä ja aloin vähän virittelemään loppukiriä kun 18km tuli täyteen. Jossakin 19km paikkeilla alkoi sitten vasempaa sisäreittä/nivusen seutua kiristämään täysin yllättäen ja tilanne eskaloitui nopeasti pahemmaksi. Menikö kävelyhommiksi? Lieneekö tullut joku revähdys tms. Pikaisen diagnoosin perustella jalka kulki yhä mukana, mutta jouduin himmaamaan vauhtia ja seuraava kilsa olikin kohtalokkaasti 4:35. Loppu sitten väkisin runttaamalla maaliin ja vaivaiset 3sek "haamurajasta" jääden. Lopputulos (netto) kuitenkin oma selkeä PR 1:30:03 ja sijoitus 7. pappasarjassa. Tässä jälkipelit Stravassa ja lopputulokset
Nyt palauttelemaan ja terveysliikunnan pariin. Ehkä joku juoksustarttikin vielä jos koipi on yhteistyökykyinen...

Ei kommentteja: