9.12.2015

Statuspäivitys

Tässäpä viimeisiä kuulumisia wirallisessa lajijärjestyksessä.

Uinti
Säännölliseen uintitreeniin pääseminen on ollut hyvin haastavaa tänä syksynä. Olen nyt käynyt pari kertaa HeadCoach Kim Harjun uintitreeneissä. Hyviä treenejä ollut, vähän erityyppisellä rakenteella kuin mihin olen aikaisemmin tottunut. Treeneissä ei uida suuria metrimääriä, mutta laatua löytyy sitäkin enemmän. Rakentavaa palautetta uinnistakin tuli heti "Pää menee niin korkealla, että lokki ehtii pesimään". No kuulemma paljon ihan hyvääkin. Voimantuotto oikeaan suuntaan ja pientä viilausta asentoon niin hyvä pitäis tulla. Raskastahan tuo uinti on kun olen niin vähän viihtynyt vesissä viimeisen reilun vuoden aikana. Lisäksi pääkoppakin on kovilla, kun yrittää pitää tekniikkapuolen kasassa.

Pyörä
Työmatkatempo kulkee kelissä ku kelissä! Ja sen kyllä huomaa kalustoa ylläpitäessä. Maanantaina pesin cyclokrossaria, jonka voimansiirto oli täysin luokattomassa kunnossa. Mukava mönjäinen hiekkakuorrutus jokapuolella ja vaihtamistuntuma sen mukainen. Samalla huomasin että kiekkojenkin jarrutuspinnat alkaa vetelemään viimeisiään. Varmaan pitäisi viimeistään keväällä jotku Campan Ventot - Zondat tms. laittaa tilaukseen. Maastopyörä on myös voimansiirron ja joustokeulan puolesta täysin finaalissa, joten sillekin saralle kaipaisin päivitystä ennenkuin lumikelit alkavat. Lienee viisainta hankkia kokonaan uusi pyörä ja siirtyä vuosimallissa kerralla jo ihan 2000-luvulle. Nyt olis siis tarjoushaukalle töitä.
Olen myös yrittänyt alkaa taas sisäpyöräilemään. Aikaisempi romanttinen pyöräkellariajelu on uuden asunnon myötä muuttunut pyörittelyyn kodinhoitohuoneessa. Vähän on ahdasta ja kuumaa hommaa. Kokeilen myös TrainerRoadia piristämään ajosessioita. Tästä vähän lisää myöhemmin.... Tarkoituksena on kuitenkin alkaa vähän rytmittämään (tehoiltaan) ulkopyöräilyjä ja maustamaan niitä sisällä ajetuilla seteillä.

Kävin myös muutama viikko sitten pitämässä pitkästä aikaa luentoa pyöräilyharjoittelusta Heltri seuraillassa, tarkemmin sanottuna teho(watti)pohjaisesta pyöräilyharjoittelusta. Kivasti oli jengiä kuuntelemassa ja paljon hyvää keskustelua.

Juoksu
Ei raportoitavaa. Viimeiset juoksuaskeleet Kuopion SM-varttimatkan kekkereissä, jos muutamia kiihdytyksiä bussiin ei lasketa. Kantapää ei hyvä, joten tauko jatkuu.

Ei kommentteja: