31.12.2014

Kauden 2014 jälkipyykki

Vuosi 2014 alkaa nyt olla paketissa. Treenien suhteen stoppi tuli tosin jo kaksi viikkoa sitten alkaneen flunssan myötä. Joskohan tästä ensi vuonna taas tositoimiin?
Vuoden treenimäärät jäivät alhaisimmiksi piiitkään aikaan. Todnäk jostakin vuosituhannen alkuvuosilta löytynee matalampia lukemia. Kokonaismääräksi tuli vaatimattomat 268h56min.


Onhan tässä vuoteen sattunut kaikenlaista. Päällimmäisenä ehkä alkuvuodesta ollut kilpirauhasleikkaus ja sen jälkeinen useamman viikon treenitauko. Heinäkuun lopussa tullut 2x perheenlisäys on "yllättävää kyllä" pitänyt kiireisenä mm. uimassa olen käynyt kolme kertaa koko syksyn aikana.

Matalista treenimääristä huolimatta kulku muutamissa kesän lyhyemmissä (sprintti & olympic) kisoissa oli yllättävän lupaavaa. Ehkä fiksatulla kilpirauhasen toiminnallakin on ollut osuutensa asiaan. Jo treeneissä on ollut nähtävillä selkeä parannus rasva-aineenvaihdunnassa. Ei ole nääs tarvinnut kiskoa repullista geelejä jo parin tunnin treenissä...
Statistiikkojen perusteella sain tehtyä huhti-toukokuussa myös ihan OK laadukkaita tunteja. Ei kuitenkaan varmaan ihan optimaalista triathlonistille, että pyörätreeniä on n 75% kaikesta määrästä. Ikävä kyllä pienten vaivojen takia jäi sitten näkemättä miten isku olisi kestänyt pidemmällä matkalla (puolikas).

Kaudelle 2015 lähden avoimin mielin ilman kiveen hakattua treeniohjelmaa. Käytännössä treenaan käytettävissä olevan ajan ja fiiliksen mukaan vapaamuotoisesti. En ole ilmottautunut vielä mihinkään kisaan (jos Vantaan Maratonia ei lasketa), mutta viivalle olisi tarkoitus päästä useampaankin kotimaan kilpailuun. Jos työmatkatempo kulkee ja jalat kestävät juoksutreenin on jopa Lahden täysmatkakin harkittavissa. Kyseessä on kuitenkin 10v juhlavuoteni harrastuksen parissa, joten olisihan sitä asianmukaista juhliakin koko rahalla.

Ei kommentteja: