19.7.2014

Parit treenit viikon takaa

Viime viikolla reenit jatkui melkoisen normaalisti. Tässä parit highlightit:

Tiistai tempoilut

Tänä kesänä oli tarkoitus kiusata vanhaa miestä enemmän kympin tempoiluilla, mutta vähiin ne on taas jääneet. Edellisen kerran kävin toukokuussa rykimässä Röylässä, joten nyt oli aika taas poltella karstoja koneesta.
Reitti oli tällä kertaa tutumpi ja siten vauhdinjaosta tuli järkevämpi. Toukokuussa starttasin aikamoisella innolla, varsinkin kun mestari Markos liimautui takarenkaaseen kiinni hiostamaan ekalle puolikkaalle. Omien fiiliksien mukaan siihen ajoinkin silloin tankin tyhjäksi... Strava tarjoaa hienon työkalun jälkipelien syventämiseksi uusiin sfääreihin. Ajoin nimittäin sen ekan puolikkaan tällä kertaa jopa 30 sekuntia hitaammin kuin toukokuussa, mutta paluumatka olikin 1,5min nopeampi. Eipä uskoisi että jo kympillä saa noinkin isoja eroja aikaiseksi. Wateissa oli +15W eroa jälkimmäisen suorituksen hyväksi. Tämä oli myös selkeästi korkein temmottelussa tuottamani wattimäärä ikinä. Aika jäi kuitenkin noin 20sek Kuusiksella & Pepen temmossa ajamastani, ilmeisesti Röylän reitti on sen verran hitaampi?

Rykäsy lauantaina

Viikonloppuna sitten kauden toinen rykäsy Kuusijärvellä ja tällä kertaa hienossa kesäkelissä. Startti oli jo klo 9 aamulla ja olo ei ehkä ihan skarpein mahdollinen. Uinti meni hyvin ja kontrolloidusti, parannusta reilu minuutti ekaan rykäsyyn, mutta reitti oli tällä kertaa hivenen alamittainen.
Yritin nyt tsempata vaihdoista pois ylimääräistä aikaa ja osaksi siinä ilmeisesti onnistuinkin. Probleemaa aiheutti kuitenkin toisen märkäpuvun hihan riisuminen, onnistuin jotenkin saamaan sen solmuun ranteessa olleeseen Garminin mittariin.
Pyörä kulki ihan OK ja sain jonkin verran ohiteltua porukkaa. Watit jäivät kuitenkin hivenen liian mataliksi verrattuna tiistain tempoon.
Juoksuun lähdin Mikko A:n perään ja ajattelin hinaavani hänet hiljakseen kiinni jälkimmäisellä puoliskolla. Juoksin mukavasti noin 4min/km vauhtia ja sain hitusen Mikkoa kiinni. 10m ennen kääntöpistettä sitten sama vasen pohje kuin Kiskossakin hirtti totaalisesti kiinni. Jatkoin kuitenkin juoksua kilsavauhdin tippuessa n 4:20 lukemiin ja Mikon selkä karkasi kauas. Erityisesti jossakin 4km kohdalla olevan tunnelin jälkeisessä ylämäessä olin todella liemessä ja jouduin melkein kävelemään & miettimään keskeytystä. Pakkohan sieltä reitiltä oli kuitenkin raahautua takaisin maaliin, joten runttasin väkisin loput maaliin saakka. Juoksuaika oli kuitenkin hyvä ja kokonaisaika uusi hlökohtainen ennätykseni uusitulla reitillä 1:08:34. Lopputulokset.
Tällä pohkeella ei kuitenkaan juosta nyt ainakaan pariin viikkoon.

Uinti Seurasaarenympäri

Sunnuntaina käytiin sitten pikkuporukalla avaamassa uintikausi Seurasaaressa. Keli oli hieno, mutta näytti melko tuuliselta. Vedenlämpötila oli melkoisen ideaali uiskenteluun, ei kylmä eikä kuuma. Alkumatka saaren länsipuolta eteni leppoisissa tunnelmissa aallokon ollessa minimaalista. Saaren eteläpäässä alkoikin sitten keli heräilemään ja otsalohkoon napsahteli melkoisen terävää aallokkoa, joka vähän heitteli mukavasti uimareita. Vesi oli myös todella matalalla, seisoskelin nimittäin tovin yhdellä matalikolla polviani myötä vedessä ainakin pari sataa metriä saaren rantaan. Näitä vastaavia matalikoita on parisen kappaletta saaren etelä ja itäpuolella. Loppumatka tulikin sitten hyvää vauhtia myötävirtauksessa surffaten. Hieno lenkki, ehkäpä tulevalla viikolla uudestaan?

Ei kommentteja: