28.6.2014

Kisailua (Kiskossakin) ja palauttelua

Sääksen jälkeinen treenielämä on ollut pääasiassa aika rauhallista palauttelua. Pohkeet ja akillekset olivat kisan jälkeen aika tukossa ja juoksin vain yhden lyhyen lenkin purulla ennen Kiskoa. Muuten onkin tullut lähinnä väisteltyä surkeita kelejä ja tehtyä sentään pari OK lyhyempää pyörälenkkiä ja uintia. Tällä viikolla olotila alkoikin jo tuntua vähän löysältä, mutta onneksi tänään pääsi vähän huudattamaan konetta Kisko Triathlonissa.

Kisko on hauska konsepti. "Pieni" kyläkisa, jossa on tasoa todellakin laidasta laitaan. Nytkin kärjessä taso taisi olla kovempi kuin muutamissa SM kisoissa. Viimeksi olen päässyt Kiskossa viivalle 2010, jolloin kisattiin pyörässä vielä kahden kierroksen reitillä. Kaikenlaista perheenlisäyksestä Rothin täysmatkaan on ollut välissä esteenä.
Poikkeuksena tän kesän muihin kisoihin keli oli nyt kohdallaan, mutta kylmän veden takia uintia oli kuitenkin lyhennetty 1000m pituiseksi. Ei se vesi minusta kyllä niin kylmää ollut (16C?), että lyhentämiseen olisi ollut aihetta.

Olin kisapaikalla ajoissa, mutta jotain tuli tumpuloitua (=lähinnä tuttujen kanssa tarinoitua) että kiirehän siinä tuli taas päästä rantaan ja verrailemaan. Ekalla suoralla huonot verrat taisivat vähän kostautua, sillä oli jotenkin vaikeaa päästä rytmistä kiinni. Vedin kerran ihan oikeaan reunaan ja himmasin hetkeksi keräillen itseni taas uimaan. Ekalta poijulta uinti tuntuikin onneksi ihan hyvältä ja loppumatka tuli Ok vauhtia.
Eka vaihto oli taas perinteisen hidas, jopa ihan masentavaa katsoa T1 aikoja lopputuloksista. Jotain tartteis tehdä....
Pyörällä starttasin seuran Erwinin kanssa samaan aikaan ja ajeltiinkin pääosan matkasta lähituntumassa. Fiilis oli että olisi ehkä ollut saumaa ajaa kovempaakin, mutta watit pyörivät kuitenkin reippaasti Sääksen lukemia korkeammalla. En sit uskaltanut tunteen puolesta riskeerata enempää.
Ikävä kyllä peesausta oli kisassa tällä kertaa aika paljon, erityisesti puolivälin käännöksen jälkeen huomasin reilun kokoisen pelotonin lähestyvän. Jossakin 25km paikkeilla se sitten tulikin ohi jengin ajaessa ihan tappituntumassa. Peesivalvontamopokin pörräsi vieressä, mutta eipä nuo näyttäneet mitään sanovan. Ilmeisesti peesivapaa kisa siis kyseessä?

Juoksuun sitten mukavan polveilevalle reitille. Sopiva pyöränjälkeinen ahdistus päällä, mutta kilsavauhti oli kuitenkin hyvää noin 4:15-4:20min/km lukemissa. Noin kuuden kilsan paikkeilla ylämäessä sama vasen pohje, joka oli jo Sääksen jälkeen huonossa hapessa kramppasi ja pisti hieman kapuloita rattaisiin. Ei se nyt juurikaan kilsavauhdeissa näy, mutta mihinkään loppukiriin ei nyt saanut vauhtia nostettua. Juoksun loppuaika kuitenkin 43:22, joka on mulle varsin messevää tasoa erityisesti kun reitti on vielä snadisti ylipitkä ja muutenkin hitaahko. Sääksen ja rykäsyn hyvät juoksut saivat siis vielä jatkoa!
Ja koko show siis aikaan 2:13:14. Vähän jäi siis hampaankoloon, olisko pyörässä ollut potentiaalia vähän parempaan vai olisko juoksu mennyt silloin ryöminnäksi...hmmhmmm...
Lopputulokset!

Lähipäivien taskina on nyt palautumisen ja erityisesti tuon pohkeen kuntoisuuden seuranta. Jos näyttää lupaavalta niin laitan ehkä taalat sisään ja ilmottaudun ensi viikonlopuksi Voimarinteelle puolikkaan kisaan. Tämä siis tarkoittaa sitä, että Joroinen jää tältäkin kesältä väliin.

Ei kommentteja: