17.1.2014

Sporttiblogista terveysblogiksi?

Kävin viikolla kilpirauhasleikkauksessa Jorvissa. Koko prosessi alkoi oikeastaan elokuussa Kalmarin IM kisoista, joissa kisasin vähän orastavan flunssaisena. Tautihan siitä sitten jalostuikin, mutta kurkkukipu jäi päälle useaksi viikoksi. Kävin sitten lääkärissä, jossa todettiin kaulalla olevan jotain sinne kuulumatonta, joten suunta ultraääneen, verikokeisiin, ohutneulanäytteisiin, isotooppikuvauksiin ja vielä lukuisiin verikokeisiin... Diagnoosina oli toisessa kilpirauhaslohkossa oleva toksinen kysta, joka oli syytä leikata pois. Käytännössä siis elimistö oli käynyt ylikierroksilla ties kuinka pitkän ajan. Todennäköisesti hyvin pitkäänkin, sillä minulla on ollut koko elämäni vaikeuksia saada yhtään painoa yrityksistä huolimatta. Muuten asia tuli täysin yllätyksenä, sillä en mielestäni ole koskaan kärsinyt mistään kilpirauhaseen viittaavasta vaivasta. Mystisiähän nuo kilppariongelmat kuulemma välillä tuppaavat olemaan, eikä niitä ihan oletusarvoisesti osata edes epäillä.

Viime kaudelle olin suht hyvin valmistautunut, ehkä lähes ennätysvuoden 2010 kunnossa, mutta miltei jokaisessa suorituksessa jäi se viimeinen vaihde puuttumaan ja usein tuntui juuri tankki olevan tyhjänä. Tässä lienee siis syy odotuksia vaatimattomampiin suorituksiin.
Joka tapauksessa syksyn ja kilpirauhastoimintaa hillitsevän Tyrazol lääkityksen myötä on paino lähtenyt nousuun ja todnäk olen nyt kovimmissa lukemissa ikinä. BMI tosin vasta vähän päälle 20 lukemissa, joten ihan vielä ei ole "clydesdale" sarjaan asiaa. Jatkuva nälän tunne on kuitenkin poistunut ja lenkeilläkin on tuntunut jaksavan paremmin kevyemmillä eväillä carboloadingin sijasta.

Operaatio tehtiin siis nyt keskiviikkona Jorvissa, jossa henkilökunta ja palvelu oli mielestäni ihan huippuluokkaa. Sama fiilis jäi myös syksyn käynneistä Meilahdessa ja Laaksossa. Joten voin lämpimästi suositella, vaikkakaan toivottavasti ei enää ikinä tarvitse mennä uudestaan vastaavaan prosessiin ;-) Sairaslomaa ja urheilukieltoa on nyt reilu pari viikkoa ja katsotaan sitten miten hommat lähtevät etenemään. Selvää on, että ennätystilastot on kuitenkin nyt nollattu ja kaudesta 2014 lähdetään puhtaalta pöydältä eteenpäin!

Ei kommentteja: