3.10.2013

Strava

Törmäsin jossakin yhteydessä Strava nimiseen nettipalveluun varmaan jo toista vuotta sitten. Rekisteröidyinkin käyttäjäksi, mutta totesin että taas yksi sportsträkkeri ja unohdin pian koko jutun. Myöhemmin Strava alkoi tulla yhä uudestaan vastaan eri yhteyksissä ja lopulta Flammerougen Tony sai minut uudestaan syventymään palvelun ytimeen.

Strava on siis eräänlainen nettipohjainen harjoituspäiväkirja, jonne saa treenit imaistua sisään suoraan mittarista, iphonesta, androidista ja tarkasteltua reittejä, sykkeitä, tehoja etc.  Mutta se ei ole se juttu...


Ehkä koukuttavinta on, että palveluun pystyy määrittelemään vaikkapa jostakin omasta vakiolenkistä tiettyjä "segmenttejä", joista pystyy katsomaan mihin aikaan joku toinen on saman pätkän ajanut. Löytyy siis hienot leaderboardit ja pokaalia tulee, jos tekee oman ennätyksen tai valloittaa koko segmentin eli KOMin =king of the mountain .
Tässä esimerkkinä yksi kellotuspätkä Palojoelta. Listalta voi bongata aika kovienkin tykittäjien nimiä. Halutessaan segmenttejä pystyy pitämään myös piilossa ulkopuolisilta, vaikkapa jos ei halua paljastaa mihin oma testipätkä kulkee.


Hakutoiminnoilla on mielenkiintoista bongailla lähistöltä uusia reittejä ja valloitettavia KOMeja. Luonnollisesti palvelussa on mukana perus SOME jutskat, eli kavereiden treeneistä voi käydä tykkäämässä ja kommentoimassa suorituksia.

Strava on vahvimmillaan ehkäpä juuri pyöräilyssä, mutta sinne voi taltioida muunkin lajin suorituksia. Kannattaa siis käydä vielä kokeilemassa, vaikka maantieajokelit alkaa kohta olla jo ohitse. Löytyy sieltä mm. Pirkkolan hiekkakolmosen kellotus, jossa siis juostaan kevään HeltriCupin maastojuoksu.

Olen luonut palveluun Helsinki Triathlon nimisen ryhmän. Käykäähän seuralaiset liittymässä, niin näette missä kaverit on liikkeellä ja mikä on kondis :-)

3 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Mäkin vähän innostuin Stravasta, mutta kun ei ole garminia tai iPhonea tai edes Androidia.

Juha Heikkinen kirjoitti...

Pia, kyllä toimii: Suunto devices: It is fairly simple to transfer data from Movescount.com to Strava.com. 1. After you sync your watch go to "My Moves" in Movescount. 2. Click on the icon showing the move in the calendar on the right so it loads that move on the left panel. 3. Click "Export Move" just above the first graph and select the "gpx" format. Save it to your desktop and then go to Strava and "Upload Activity", orange button in the upper right. HR data if available will be accepted as well.

Puolimatkassa kirjoitti...

Hmm mainiota. Itse tuossa menneinä vuosina pohdiskelin tällaisen ohjelman koodaamista.

tämä voi olla todella hyvä motivaattori liikunnan vasta-alkajille.

voimia!