9.6.2012

Pyörä kulkee ja muuten on hiljaisempaa...

Terveisiä Hyvinkään pyöräilijöiden tri-jaoston perusmatkankisoista. Sääennusteet lupailivat välillä aika karuakin keliä, mutta onneksi selvittiin parilla kevyellä sadepisaralla ja vähän reippaampi kuuro tuli vasta just ylitettyäni maaliviivan.

Uinti oli kaksi kierrosta viileähkössä Sääksijärvessä. Itseasiassa ekan kierroksen puolivälin paikkeilla mietin tosin kykenenkö edes uimaan kahta kierrosta, koska jalat tuntuivat jäätyvän aika tehokkaasti. Tarkoituksenani oli uida todella rauhallisesti, mutta taas lasien huurruttua ja ukon jäädyttyä hätäilin taas ihan turhia ja hukkasin uintirytmin tehokkaasti. Toiselle kierrokselle lähtiessä huuhtaisin lasit ja nehän tottakai haukkasi heti uudestaan uimaan lähtiessäni kaikki vedet sisään ja sain taas tuhrata lasit uudestaan päähän. Onnneksi rantautumisen aika lopulta koitti ja pääsi vaihtotohinoihin..... Garminin mukaan uinti oli muuten 1700m.
Uinti 27:37 / 1700m

...Vaihdossa tulikin sitten nysvättyä. Laitoin valmiiksi vähän kaikenlaista varustetta, kun keli oli sen verran epävarma ja päätin sitten uinnin jälkeisen jäätymistilanteen mukaan laittaa tarvittavaa päälle. Ja laitoinkin sitten kaiken. Eli irtohihat, tuuliliivi ja pitkäsormiset hanskat, pyöräkengissä oli lisäksi valmiina ns. varpaanlämmittimet.

Vähän nysväyksestä kiukustuneena tuli sitten tuutattua pyörällä aika reippaasti liikenteeseen. Ajoin ekan kympin 15:55 ja tasasin sitten hieman vauhtia. Hyvin kyllä pyörä tuntuisi liikkuvan, välillä oli tunne että ajaisi ikäänkuin putkessa, kuten jo aikaisemmin viikolla rykäsyssäkin. Ekan kierroksen lopulla oli sitten vähän speciaalikuvioita. Ensin jouduin pysähtymään toviksi odottelemaan tavarajunaa!!! Enpä olisi uskonut että siinä raiteella on edes nykyään liikennettä, aikaa tärvääntyi ehkä parikyt sekkaa + hidastin jo ajoissa kun näin junan tulevan. Näytti että joku olis päässy raiteiden ylitse aika täpärästi ennen junan tuloa. Tästä sitten vähän eteenpäin niin jouduin toviksi traktorin perään, oli vastaantulevaa liikennettä niin ei päässyt ohittamaankaan. Toinen kierros meni sitten rauhallisemmissa merkeissä, aloin tosin lopussa vähän hyytymään ja tästä ei hyvä seurannut. Jokatapauksessa ajoin kovempaa kuin viimevuonna samoissa geimeissä, tosin vähän eri reitillä. Jonniiverran tuli ohitettua porukkaa, eikä takaakaan tullut ketään vauhdikkaampia.
Pyörä 1:14:37 / 44,2km

Juoksuun sitten pääasiassa ok pintaiselle metsäreitille. Paukut oli näköjään syöty aika tehokkaasti pyörän aikana, eikä juoksussa ollut muuta tehtävissä kuin yrittää selviytyä maaliin. Aloitin 4:20min/km vauhdilla ja hyydyin lopussa 4:45 lukemiin, pari atleettia meni tällä kertaa ohitse. Jalat oli tyhjät ja jo aikaisemmin vaivanneet jalkaterät ihan lopussa, positiivista sentään että akillesjänteessä ei ollut tälläkertaa mitään tuntemuksia.
Juoksu 45:27 / 10,00km
Total: 2:32:rapiat

Noh, tri-kausi on nyt sitten avattu jo toisellakin matkalla. Kai tässä suht tyytyväinen pitäisi olla, mutta tehtävää on vielä paljon edessä vaielä kun vaan jalat olis ehjänä. Pidemmillä matkoilla onneksi vauhdinjako on minusta helpompaa.

Kiitoksia vielä hienoista järjestelyistä Hypylle! Reitit on mainiot ja oikeastaan ainoan moitteen annan siitä, että maalissa ei ollut väsyneille atleeteille tarjolla mitään pientä naposteltavaa. Palauttava pizza kotona tuli todella tarpeeseen!

Ps. Kokonaistulokset ovat valmistuneet. (linkki päivitetty osoittamaan Hypyn sivuille)

Ei kommentteja: