25.2.2012

Visiitti Kuopioon

Hiihtolomalla piipahdin Kuopiossa hiihdon merkeissä. Muu perhe jäi kotiin niin pystyi vähän paukuttamaan määrää paremmalla omallatunnolla.
Tuoreehko pertsan suksi pelaa todella mallikkaasti, ihan uusi usko omaan tekemiseen on löytynyt sen myötä. Kenties parantuneella tekniikalla ja voitelulla voi olla myös osuutensa asiassa.
Itseasiassa tänä talvena on tullut hiihdettyä enemmän pertsaa kuin vapaata. Kotosalla pääsee pertsan ladulle parin sadan metrin kävelyllä, kun taas luisteluun pitäisi oikeastaan kaivaa auto esille ja ajaa Paloheinään tai sit painaa 5km tasatyöntöä pelimaastoihin. Kuopiossahan joutuu kävelemään n. 20m että pääsee hiihtämään...

Paikallisessa Intersportissa oli alet päällä niin puoleen hintaan tarttui hiihtotakki mukaan. Vaikuttaa erittäin asialliselta, aikaisemmin on tullut hiihdeltyä lähinnä Goren windstopper pyöräilytakilla, joka on käytännössä muodostanut oman ekosysteeminsä takin sisään suorituksen aikana... Aikaisempaa kokemusta on saman merkin hiihtohousuista, jotka on olleet varmaan yksi parhaista sporttivaateostoksista ikinä hiihtoon/luisteluun/talvijuoksenteluun.

Tässä Kuopion reissun saldo:
Ke ap. Kuopioon!!
ip. Hiihto pertsaa 11,7km PK. Satoi jotain terävää lumentapaista ja lasit ei olleet mukana. Piti laskea puoliksi sokkona takaisin kotiin pimeässä ja kamat oli umpijäässä.
To ap. Hiihto vapaalla 22,6km/2h. Tosi pöpperöinen ja raskas keli ladulla. Kaikkia paanoja ei ollu vielä ajeltu aamulla ja reissu jäi n. 20min suunniteltua lyhyemmäksi.
ip. Hiihto pertsaa 11,9km PK
Pe Hiihto pertsaa 37,1km PK Tervaruukille mehulle ja vielä Puijon kautta takaisin. Nyt alkaa vähän nälättämään...
La ap. Hiihto vapaalla 18,3km Puijolla
ip. Takaisin stadiin!
(Su Lepo)

Viikolle mahtui 101,6km hiihtoa ja vajaa 11h treeniä. Rasitus nousi huippuunsa viimeisen 4vkon aikana. Ensi viikolla sitten reilusti lepoa!

1 kommentti:

Perttu kirjoitti...

Armotonta hiihtelyä!