28.6.2011

Varuste-esittelyssä De Soto trikamppeet

Hankin keväällä TriSports.com tarjouksesta De Soton tri-pöksyt ja topin. Merkkiin päädyin seurattuani muutamien trifoorumeiden keskusteluja. Erityisesti De Sotolla on kuuleman mukaan parhaimmat "vaipat" tripöksyistä ja pitihän se pöksyihin matchaava toppikin tietysti samalla hankkia.
De Soto Sports on ollut menossa mukana vuodesta 1990 ja firma on ollut aina innovatiivinen vaatteiden ja varusteiden kehittelyssä. mm. ensimmäisiä kompressioasujen valmistajia sekä tälläkin hetkellä vielä ainoa kaksiosaisen märkäpuvun valmistaja. Perustaja Emilio De Soto esiintyy aktiivisesti foorumeilla kertomassa tuotteistaan, sekä tarjoaa 100% 30 päivän tyytyväisyystakuun kaikille tuotteilleen. Merkki on melko tuntematon pohjolassa, mutta maahantuontia löytyy näköjään nykyään EUn sisäpuoleltakin.Aloitetaan housuista. Housut on malliltaan Forza Riviera Tri Short. "Säämiskä"/"vaippa"/"pädi" on tosiaankin huomattavasti järempi kuin aikaisemmin omistamissakin tri-pöksyissä. Se on saumaton, joustava, pehmeä, mutta myös toisaalta jämäkän tuntuinen. Materiaali on myös vettähylkivää ja imemätöntä materiaalia ja DeSoto puhuukin "floatpadistä". Pädi on lähempänä pyöräilyhousujen vastaavaa kuin trihousuissa useimmiten olevaa fleecenpalasta. Paksuudesta huolimatta pädi on juostessa melko huomaamaton.
Housujen matsku on myös jämäkän oloista hieman muovisen oloista kangasta, tuoteselosteen mukaan 63%Nylonia ja 37%Spandexiä.
Reiden kompressio on aika tukeva, mutta toivoisin lahkeen olevan vielä n. 5cm pidempi, jolloin kompressio jatkuisi lähemmäs polvea saakka. Lahkeessa ei ole mitään pyörähousuista tuttuja silikoonigrippereitä, mutta ne tuntuvat pysyvän paikoillaan kovassakin menossa.
Vyötäröstä housut on leikkaukseltaan melko matalat muutamiin eri merkkisiin housuihin verrattuna. Taskuja ei ole, mutta en näe tätä ongelmana kisakäytössä. Joskus olen pitänyt geelejä housun taskussa, mutta useimmiten numerovyöllä tai paidan takataskussa.
SummaSummarun: Tämä on tähän mennessä ensimmäinen kokeilemani trihousu, jolla voisin kuvitella vetäväni koko ironmanin lävitse.

Paita on mallia Forza Riviera Tri Jersey. Materiaali on samaa muovisen oloista Nylon/Spandexiä kuin housutkin. Kyljissä on isot hengittävämpää matskua olevat paneelit.
Paita on leikattu pidemmäksi kuin aikaisempi Newlinen kisatoppini. Tämä tulee ihan housujen vyötärön päälle ja pysyy siinä tuhdilla silikoonigripperillä paikoillaan. Muuten leikkaukseltaan paita on todella napakasti istuva kompressiomateriaalin sitä vielä korostaessa. Päällelaitto & poisotto on oma juttunsa sinänsä, valmistaja itse suosittelee pukeutumaan paitaan alakautta eli astumaan kaula-aukosta sisään ja nostamaan toppi sit ylös kädet paikoilleen pujotellen. En suosittele kokeilemaan pukeutumista kesken kisan.


Kisakäytössä asu toimii aika mukavasti, takana on nyt yksi sprintti ja perusmatka + housuilla lisäksi 1/2Ironman. Pyöräillessä paita istuu sen verran napakasti, ettei se lepata tuulessa, ollen siten nopean tuntuinen ;-) ja vetoketjukin tuntui hyvältä eikä hangannut ajaessa. Takataskut on hyvänkokoiset ja geeliä & patukkaa mahtuu mukaan. Juoksussa matsku oli yllättävän viileän oloista päällä. Tämä hieman yllätti, sillä ajattelin noinkin tukevan matskun ja pidemmän paidan olevan kuuma. Pitkän vetskarin aukaisemalla saa vielä ekstratuuletusta kroppaan.
Uintiominaisuuksia en ole vielä testannut, mutta voisi kaikenvaralta kokeilla kunhan vedet taas vähän lämpeävät.
Suosittelen tutustumaan DeSoton tuotteisiin!!

Ei kommentteja: