11.7.2017

Podiumille Sääksessä

Jännittynyttä tunnelmaa ennen starttia. Team UTOR edustaa.
Sunnuntaina kisailin Hypyn järkkäämässä Sääksi triathlonissa puolimatkalla. Kisa oli mukava hyvin järjestetty pikkukilpailu. Meitä starttasi parisenkymmentä puolimatkalle ja lisäksi suurinpiirtein sama määrä perusmatkan raastajia. Eipähän ainakaan tarvinnut huolehtia peesijunista!
Fiilis ennen kisaa oli hyvä. Kisko oli selvästi absorboitunut kehoon ja uskoin sub 5h ajan olevan mahdollinen ehjällä suorituksella.

Uinti oli kirkkaassa Sääksjärvessä yhtenä kierroksena. Eipä ollut uidessa ruuhkaa ja tuuli heikkoa, joten sai painaa rennosti hyvään tekniikkaan keskittyen. Reilun kilsan uinnin jälkeen rantauduttiin uimarannalle, josta väliaika ja vielä viimeinen suora kohti maalia. Uintiaika 28:59 (1:41/100m) oli minulle järisyttävän hyvä, mutta reitti oli about 150m liian lyhyt. Hyvää vauhtia kuitenkin!

Pyörällä lähdettiin alkuun vähän nousuvoittoista isompaa tietä kohti Vihtijärveä, josta sitten kurvattiin itäänpäin rupisemmalle asvalttipinnalle. Tai itseasiassa hyvinkin rupiselle, paikoitellen tuntui kuin olisi ajanut miinakentällä ja pyörästä tuntui paloja tippuvan hetkellä millä hyvänsä. BS-PUn Jonas ohitti minut vähän ennen tuota pätkää ja porskutti melkoista vauhtia huonolla tiellä. Oliko käynyt ennen kisaa nuotittamassa kaikki reikäpaikat? Pysyin kuitenkin kokoajan näköetäisyydellä pisimmillä peltoaukeilla.

Toiselle kierrokselle huoltopisteen kautta ja uutta juomaa mukaan. Meitä oli näköjään kolme kuskia ihan lähituntumassa. Ajo tuntui hyvältä ja watit pysyi suunnitellulla tasolla. Rupupätkällä ajoin nyt vielä maltillisemmin, ettei vaan kävisi mitään damagea. Hyväpintaisella loppupätkällä sain taas nostettua tehoja ja ajoin pari edellä ajavaa melkein kiinni. Paitsi että viimeisessä seinäjyrkässä töntäreessä ketjut tippuivat pienelle etulimpulle vaihtaessani. Juoksin mäen ylös, ketjut paikoilleen ja wattia taas peliin. Tuskin tuohon puoltaminuuttia kauemmin sai kulumaan? Viimeisillä kilsoilla Kiljavaa lähestyessä sain taas edellä ajavan kaksikon kiinni ja saavuttiin T2 yhtämatkaa.

Vaihdosta juoksuun, joka olikin käytännössä maastojuoksua kumpuilevalla metsäreitillä, jossa alusta vaihtui kuorikkeesta löysään hiekkaan, polkuun ja loppureitin vähän kovempaankin hiekkapintaan. Mukava reitti juosta, mutta ei ainakaan nopea. BS-PUn Teemu tuli nopeasti ohi sen verran reipasta vauhtia, ettei ollut mitään asiaa mukaan. Oma vauhti asettui n 4:30-4:40min/km lukemiin ja kulku oli yllättävän hyvää olosuhteisiin nähden. Vauhti säilyi hyvin ja viimeiselle kierrokselle sain sitä jopa vähän nostettuakin.
Kuva: Petri Ahti
Maaliin kokonaiskisassa kolmantena (Pojat40 sarjan 1.) ajassa 4:42:28, joka on kolmisen minuuttia parempi kuin nopein aikaisempi puolimatkan kellotukseni. Reitti oli tosin vähän naftin mittainen jokaisessa lajissa, joten ehkä tuo maaginen heinäkuun päivä 2010 Joroisella säilyy yhä ennätystilastoissani?
Tässä lopputulokset

Triathlonkausi 2017 saattoi olla osaltani nyt tässä. Vähän lomailua ja katsotaan osuuko jotain tapahtumia kohdalle. Ainakin jotain juoksukisoja voisi ottaa agendalle.

Ei kommentteja: