8.6.2017

Tuusulassa triathlonia

Ei mennyt ennustukseni nappiin, Tuusulanjärvellä vedettiin sittenkin triathlonia, eikä duathlonia. Jälkimmäinen olisi kyllä sopinut minulle, koska tavoitteena oli vaan päästä huudattamaan myllyä ja muistelemaan miltä se kisaaminen taas tuntuikaan.
Ja olihan se vesi tajunnan räjäyttävän kylmää. Virallinen lukema taisi olla miltei 15 astetta, mutta väittäisin kovasti totuuden olleen lähempänä 12C. Onneksi kuitenkin uintiin vain 2x400m rinkula. Alkuverrana vähän juoksua, neopreeni päälle, kaksi uimahattua päällekkäin ja pikainen kastautuminen ennen starttia ettei kroppa säikähtäisi pahasti startissa. Päätin aloittaa todella rauhallisesti, ettei vaan menisi panikoinnin puolelle. Ja ihan OK se homma lopulta käynnistyikin. Eka kierros meni hyvin, mutta toiselle startatessa oli jotenkin vaikea päästä uudestaan uintirytmiin. 5min meidän startin jälkeen lähteneitä sprinttimatkalaisiakin alkoi tulla ohitettavaksi jo ekalle poijulle tultaessa ja uinnin lopun häämöttäessä massaa oli vielä enemmän edessä.

Ekassa vaihdossa olin pikkuisen shokissa, kädet ja jalkaterät jäässä ja mietin mitä tästä oikein tulee. Kuivasin jalat ja pistin sukat. Myös hanskat käteen. Tuuliliiviäkin mietin, mutta en alkanut enää ähräämään sitä päälle.

Raasto päällä viimeisessä mäessä ennen T2 Kuva: JäPy
Pyörän ekalla kilsalla tuli pientä epäuskoa päälle, kun olin vielä niin kohmeessa. Tuntui että palleakin veti ihan kramppiin. Onneksi keli oli kuitenkin lämpeämässä, eikä juurikaan tuullut niin fiilikset paranivat nopeasti ja ajo alkoi maistumaan. Ekoilla parilla kilsalla edessä oli aika paljon sekavasti ajelevia sprinttimatkalaisia, mutta sitten pääsin hyvään mestaan ja sain painaa oikeastaan koko matkan täysin yksin. NP pyöri jossakin 220+W lukemissa ja vauhti pysyi OK. Reitti oli mukavan polveilevaa ja asvaltti pääosin hyvässä kunnossa.
Toinen vaihto oli ripeä ja juoksuun. Alkuun reitissä oli pientä sekavuutta, mitä reittiä maaliin ja kierrokselle. Tiellä haahuili muitakin kuin kisaajia, erityisesti maaliviivan jälkeen kun juostiin jonkin parkkipaikan tms. lävitse kohti kierroksen eteläistä kääntöpistettä. Myös reitin pohjoispää oli paikoitellen jännittävä kun juostiin vähän sokkelomaista reittiä asuinalueen lävitse. Sai olla tarkkana että pysyi reitillä, muutaman kisaajan näinkin kurvaavan väärään suuntaan. Oma juoksu kulki yllättävänkin hyvin, alkuun kilsavauhdit 4:20 molemmin puolin ja jälkimmäinen puolikas vähän nopeammin n. 4:10min/km.
Lopputulos 2:04:50 ja pappasarjan 7. Jänskää huomata tuloksista, että olin jokaisessa lajissa 6. nopein. Paitsi eka vaihto, jossa meni kymmenkunta atleettia ohitse.

Tällä viikolla vähän palauttelua työmatkojen ja muutaman kevyen pyörälenkin merkeissä. Viikonloppuna olisi tarkoitus taas huudattaa konetta Oittaalla sprintin merkeissä ja Su ajan vähän pidemmän lenkin muutamilla vedoilla höystettynä.

Ei kommentteja: