15.8.2014

Penkkiurheilua ja uutta kenkää

Viimeiset pari viikkoa ovat menneet melko puhtaasti kotioloissa, toki muutaman kerran olen päässyt vähän ulkoilemaankin. Suurimmat panostukset ovatkin nyt olleet penkkiurheilussa yleisurheilun EM skabojen merkeissä ja tulevana viikonloppuna katse kääntyy kohti Ironman Kalmaria. Ajatus kisaa kohti on tosin ollut päällä jo pidempään, sillä neljä valmennettavaani on siellä viivalla lauantaina (+1 vielä Tahkolla puolikkaalla). Tsemppiä vielä heille tätäkin kautta, hieno päivä tulossa!

Sitten vähän välinepolitiikkaa....
Ostin jokunen viikko sitten alesta Skechersin GoRun3 juoksukengät. Merkki on vielä Suomessa melko tuntematon juoksupiireissä, mutta olen kuullut siitä pelkkää positiivista muutamilta seurakavereilta. Tarkoituksena oli löytää Nike Freen tyyppinen kevyt kenkä, joka ei kuitenkaan keräisi niin paljon pikkukiveä pohjiin kiinni. Ei jaksa olla jatkuvasti imuroimassa eteistä ja autoa... Käyttötarkoituksena olisi yleinen käpöttely, höntsäilyjuoksentelu ja lyhkäisten vetojen vetäminen. Vähän uutta ärsykettä siis jaloille.Kenkä on todella kevyt (190g Ikean atomivaalla mitattuna), kiertolöysä ilman mitään ohjaavia rakenteita. Vaimennus on pehmeä ja lesti leveä kuin aamutohveli, vähän ehkä liikaakin kapeaan jalkaani. Erikoisinta kengässä on profiili, josta on ikäänkuin veistetty pala pois kannasta. Droppia kengässä on 4mm. Kävellessä pohja tuntuu vähän hassulta, mutta juostessa askel tulee luonnollisesti midfootille. Fiilis on että näillä tulisi myös juostua lievästi normaalia korkeammalla kadenssilla.
En tiedä miten terveellinen näin kevyt ja löysä kenkä on kroonisesti akillesjännevaivaiselle, mutta todella kiva niillä on kuitenkin juosta.
Vaimennus on sen verran pehmeä ja kenkä löysä, että suosittelisin kenkää lähinnä suht kevytrakenteiselle juoksijalle, jolla juoksutekniikka on hyvässä kuosissa. Matkat ehkä kympistä alaspäin.

Ei kommentteja: