10.8.2009

Pühajärve raportti

Kisapaikka Viron Pühajärvellä Otepään cityn kyljessä oli erittäin hyvä ja kompakti, maisemat kauniita. Kelikin vielä suosi, lämmintä ainaskii 25C ja tyyntä. Hotellihuoneesta pääsi minuutissa suoraan transitioalueelle, joten logistiikkaongelmat ei painaneet päälle.
Kisapaikan rannassa ja Spa hotellissa olisi mahdollisille omille tukijoukoillekin ollut puuhaa ja kilpailijoita näki mukavasti reitillä. Mukava oli nähdä myös TT226 iskuryhmää Joelia ja Millaa. Joel pääsi vielä podiumille pokkaamaan palkinnonkin kisassa.

Uinti vedettiin Puhajärvessä kahtena kierroksena, välissä käytiin rannalla pyörähtämässä kuten Joroisellakin. Lähtö oli rantaviivalta nilkan syvyisestä vedestä.

Uinnin otin rennosti ja se sujuikin ihan OK. Ekalle poijulle pääsin melkolailla ilman kontakteja. Takasuoralla jäin vähän pussiin ja ylimääräistä kiertoa toiselle poijulle tuli varmaannii jonkin verran. Suunnistuksessa oli pientä haastetta kun toinen linssi alkoi vuotamaan vettä melko reippaasti.
Toisella kierroksella kiristin sitten tahtia jonkin verran. Lieneekö porukkaa ottanut uinnin alun liiankin tiukasti sillä takasuoralla törmäsin varmaan ainakin kolmeen uimariin, jotka vaan kelluivat tai vetivät hiljakseen selkää. Loppuvaiheissa muutama 10min takamatkalta lähtenyt viestijoukkueiden uimari paahtoi ohi aivan hillitöntä vauhtia. Aika oli hitaampi kuin Jorossa, mutta väittäisin reitin olleen jonkin verran pidempikin (oikean mittainen??)

Eka vaihto OK ilman ongelmia, vähän hidasta tosin. Tälle pitää alkaa tekemään jotain ensi kaudella. Ensimmäinen siirto voisi olla kompressiosukkien vaihtaminen calf guardseihin..hmm


Pyöräilyn aloitin suht iisisti sykettä vahtien, en halunnut ajaa nyt niin punaiselle kuin Joroisen kisassa. Reitin alkupuoli oli melkoisen ylämäkivoittoista, joten varovasti piti vetää. Alkuun kovasti hypetetty Mäe-kadun nousu ei nyt mun standardeilla kuitenkaan kovin kummoinen ollut. (Kuvassa yhden kierroksen reittiprofiili)
Tunnelma siellä oli kuitenkin korkealla, musiikki pauhasi, tanssitytöt hyppi ja huoltopistekin toimi mukavasti. Huollossa oli normi urheilujuomien lisäksi tarjolla SIS patukoita ja geelejä. Erityisesti SIS urheilujuoma oli yllättävän hyvän makuista.

Kalustona mulla oli tällä kertaa maantiepyörä lisätangolla varustettuna (reitin jyrkkyydestä peloteltiin kovasti ennakkoon), joka oli kuitenkin ehkä lievästi overkill. Ain-Allarillakin näytti olevan Scott Plasmassa 56-44 ratastus käytössä...
Tie oli hyvää ilman mitään uria, kuoppia tai kraatereita. Eteläisen kääntöpisteen jälkeen tie tosin muuttui rypyläpintaiseksi neukkuöljysoraksi (thx seurakaverille tiekuvauksesta) jota oli melkoisen raskas ajaa varsinkin kun tiessä oli autolla suoritetussa etukäteistutustumisessa täysin huomaamatonta loivahkoa nousua useampi kilometri. Toisen kierroksen lopppuosan ja kolmannen loppupuolelle saakka sain hyvää vetoapua yhden virolaistiimin naispolkijasta peesisäännöt tietysti huomioiden.

Kokonaismatkaa kolmessa kierroksessa kertyi 92,9km ja kokonaisnousua 640m, joka on aika paljon vähemmän kuin ennakkoon ilmoitettu määrä.


Toinen vaihto oli sitten paljon nopeampi ja suht freesinä juoksuun. Kuvassa yhden kierroksen reittiprofiili.
Alkureitti oli asfalttipohjaista, muuttuen välillä hiekkapintaiseksi mäkisemmäksi osuudeksi ja loppulenkura oli sitten taas neukkusoraa päättyen jyrkkään serpentiininousuun toiselle huoltopisteelle. Ekan kierroksen lopussa vasemman jalan päkiä puutui taas samaan tapaan kuin Jorossa ja jouduin kerran pysähtymään ~10 sekunniksi hieromaan elämää jalkaan. Ehkä mun Nike Skylonit ei vaan pelitä tuon tyyppisellä matkalla?

Toisen kierroksen alku oli vähän vaikeamman tuntuista menoa. Imaisin sitten kofeiinigeelin koneeseen ja kohta valtava euforia nousikin päälle ja sen turvin pystyin painamaan loppuun saakka juurikaan hyytymättä. Raskas reitti otti kyllä veronsa ja jalka alkoi loppupuolella painaa melko huolella.
Lopputulos 5:16:34 ja sijoitus ikäryhmässä 6. :-O. Aika jees.

Erityisesti olen tyyytyväinen siihen, että suoritus pysyi kasassa ja aikakin verrattuna Joroiseen heikkeni vain vajaa 20min. Yleisen sarjan voittajan aika oli 4:13 kun useimmiten tällä matkalla kärki vetää jonnii verran alle 4 tunnin.

Uinti 0:35.43
T1 03.23
Pyörä 2:51.02
T2 01.32
Juoksu 1:44.52
Total 5:16:34

Kokonaistulokset, mukana myös runsaasti viestijoukkueita.

Kisan tunnelmasta ja järjestelyistä tuli fiilis että olis ollu mini-Ironman kisoissa vaikkakin osallistujia oli vähemmän kuin esimerkiksi Joroisilla.
Tämähän oli ymmärtääkseni eka PuhajärveTri ja varmasti positiivisen sanoman levittämänä ensi vuonna on vielä enemmän osallistujia.

Informaatio ennen kisaa oli ensiluokkaista. Reittikartat, tarkemmat kisaohjeet ja muutokset agendaan informoitiin hienosti nettisivuilla ja kisan kulku käytiin lävitse infotilaisuudessa kisaa edeltävänä iltana. Kisan aikana kuulutukset pelasivat hienosti mm. ilmoitettiin kuka tuli huoltopisteeseen, vaihtoon, maaliin etc.

Osallistumismaksuun (55eur) kuului edeltävän illan pastapartyt ja kisan jälkeiset after-partyt, joissa oli hyvää ruokaa tarjolla. Heti maalissa oli sitten tosi maittavaa lihakeittoa, leipää, banaania, finlandiakuulia, kokista...

Kaikenkaikkiaan tunnelma oli kansainvälinen ja kisassa on aineksia selkeästi suurempaankin. Suosittelen visiittiä Pühajärvelle erittäin lämpimästi!

Jotain kuvia kisasta (valgamaalane.ee)

Ei kommentteja: